Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Ανάκτηση δυνάμεων με την Agenda 2020 - Reverse split 20 προς 1 και αποχώρηση Γεωργάνα στη ΓΣ

Μεγάλου (Πειραιώς): Ανάκτηση δυνάμεων με την Agenda 2020 - Reverse split 20 προς 1 και αποχώρηση Γεωργάνα στη ΓΣ
Η διοίκηση Μεγάλου και Χαντζηνικολάου θα επαναλάβουν τους βασικούς άξονες της Agenda 2020 όπου ουσιαστικά στηρίζεται όλη η στρατηγική της Πειραιώς
(upd) «Μετά τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, το οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, επιτρέποντας στη χώρα να γυρίσει σελίδα και όλοι να εστιάσουμε στο πραγματικό ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη».
Αυτό ανέφερε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι προς αυτήν την κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί δυναμικά την ελληνική οικονομία.
«Στόχος μας είναι να αυξήσομε σταδιακά τις νέες χρηματοδοτήσεις από 2 δισ. ευρώ το χρόνο το 2016 σε 5 δισ. ευρώ το 2020.
Βασικά ζητήματα προς διαχείριση για το 2017 παραμένουν:
α) η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού, με συνεπή υλοποίηση ενεργητικής διαχείρισης στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και χρήση νέων λύσεων σύμφωνα με το νόμο,
β) η ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω της σταδιακής επιστροφής καταθέσεων και της μείωσης της έκθεσης στον μηχανισμό ELA και
γ) η επάνοδος σε κερδοφόρα αποτελέσματα, με συνεχή βελτίωση των πηγών εσόδων, αλλά και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.  
Στην Τράπεζα Πειραιώς έχουμε καταρτίσει στοχευμένο στρατηγικό σχέδιο με την επωνυμία «AGENDA 2020» και όραμά μας είναι να εξελιχθούμε στη πιο αξιόπιστη Τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας.  
Με την «Agenda 2020» να αποτελεί τον ορίζοντα με βάση τον οποίο θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2020, είμαστε βέβαιοι πως η Τράπεζα θα μπορέσει να επανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της και να συντελέσει ως η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».
Το έναυσμα για την επιστροφή της χώρας σε μια περίοδο ομαλότητας έδωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Χαντζηνικολάου κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, τονίζοντας ότι τα άμεσα ζητούμενα, που είναι η άρση της αβεβαιότητας και η μείωση του ελληνικού ρίσκου, ήδη έχουν αρχίσει να επιτυγχάνονται.
Όπως ανέφερε στην ομιλία του στη ΓΣ, ο κ. Χαντζηνικολάου, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σηματοδοτεί κυρίως τη δυνατότητα της χώρας να εισέλθει σε μια περίοδο ομαλοποίησης, κάτι που βεβαίως προϋποθέτει πρωτίστως πολιτική σταθερότητα».
Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι αναμένει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 1% φέτος, ενώ επί τα βελτίω θα αναθεωρηθούν και άλλες εκτιμήσεις μακροοικονομικών μεγεθών.
Σύμφωνα με τον κ.  Χαντζηνικολάου, από το πώς θα τοποθετηθεί η χώρα σε αυτή τη συγκυρία και το πώς θα την αξιοποιήσει, θα καθοριστεί το μέλλον και η προοπτική της.
Η  πραγματική προσπάθεια τώρα ξεκινάει.
Ακριβώς τώρα πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας, με όλες μας τις δυνάμεις μας, στο κορυφαίο ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην σταθερότητα, η οποία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη.  
Τα πρώτα σημάδια από την οικονομία είναι θετικά και μας επιτρέπουν μια σχετική αισιοδοξία.
Όπως προκύπτει δε από τις συναντήσεις μας με θεσμούς και επενδυτές στο εξωτερικό υπάρχει γενικά επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά assets.
Το τραπεζικό σύστημα προετοιμάζεται σοβαρά να υποστηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει, και θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτή τη προσπάθεια», κατέληξε.
Στη Γενική Συνέλευση υπήρξε απαρτία (67,64%), ενώ μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν είναι και η απόφαση για reverse split της μετοχής.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Πειραιώς: Reverse split 20 προς 1 και αποχώρηση Γεωργάνα στην Γενική Συνέλευση 28/6 – Η Agenda 2020 στο επίκεντρο

Το reverse split και η αποχώρηση Ιάκωβου Γεωργάνα από το διοικητικό συμβούλιο σε συνδυασμό με την παρουσίαση της Agenda 2020 από την διοίκηση Μεγάλου θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής 28 Ιουνίου τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ποια είναι τα βασικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης;
1)Reverse split στην μετοχή με αναλογία 20 παλαιών προς 1 νέα μετοχή με παράλληλη αύξηση της ονομαστικής αξίας σε 6 ευρώ από 0,30 ευρώ.
Πρακτικά τα 8,733 δισεκ. μετοχές θα μειωθούν στα 436,65 εκατ μετοχές και στόχος της κίνησης αυτής είναι να διευκολύνει την διαπραγμάτευση της μετοχής.
Τα Reverse split είναι συνδεδεμένα με κάτι αρνητικό καθώς κάθε φορά ακολουθούσε αύξηση κεφαλαίου.
Στην περίπτωση της Πειραιώς στόχος είναι να προσελκύσει μέσω αυτής της τεχνικής αναπροσαρμογής επενδυτές.
Θεωρητικά τα 0,2120 ευρώ της τρέχουσας τιμής της μετοχής της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 4,24 ευρώ.
Με βάση μια γενική εκτίμηση με την υλοποίηση αυτής της απόφασης αρχικά η μετοχή της Πειραιώς θα υποχωρήσει λελογισμένα – όχι προφανώς με ότι ακρότητες συνέβαιναν στο παρελθόν μετά από RS - μέχρι να ισορροπήσει.
2)Ο Ιάκωβος Γεωργάνας εκ των παλαιότερων στελεχών της τράπεζας και μέλος του ΔΣ θα αποχωρήσει και θα αντικατασταθεί από την Κοντογούρη Βενετία.
Το νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς θα απαρτίζεται από νέα μέλη με Χρήστο Μεγάλου και Ηλία Μίλη να έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες.
3)Ο μισθός του Χρήστου Μεγάλου έχει καθοριστεί σε 318 χιλιάδες ευρώ μεικτά όπερ σημαίνει περίπου 160 χιλιάδες ευρώ καθαρά ή 11,5 χιλ ευρώ μηνιαίως.
Η διοίκηση Μεγάλου και Χαντζηνικολάου θα επαναλάβουν τους βασικούς άξονες της Agenda 2020 όπου ουσιαστικά στηρίζεται όλη η στρατηγική της Πειραιώς για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων και των μη κύριων δραστηριοτήτων.
Οι εκτιμήσεις για την πορεία της τράπεζας, τα stress tests, η αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων θα βρεθούν στο επίκεντρο των αναφορών της διοίκησης.

(πρώτη ενημέρωση 28 Ιουνίου 2017, 01:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης