Τελευταία Νέα
Οικονομία

Economist Intelligence Unit: Ανάπτυξη μόλις 1% στην Ελλάδα το 2017 - Ερωτηματικό η στάση του ΔΝΤ

tags :
Economist Intelligence Unit: Ανάπτυξη μόλις 1% στην Ελλάδα το 2017 - Ερωτηματικό η στάση του ΔΝΤ
Kατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέχρι το 2018, δεδομένων των καθυστερήσεων που καταγράφηκαν έως τώρα;
Ανάπτυξη μόλις 1% προβλέπει για την ελληνική οικονομία το 2017 το Economist Intelligence Unit, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για τη στάση του ΔΝΤ και τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, «μια στιγμή ηρεμίας» διαπίστωσε για την Ελλάδα η περιφερειακή διευθύντρια Ευρώπης του Economist Intelligence Unit Joan Hoey, μιλώντας στο συνέδριο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, αν και εκταμιεύτηκε η δανειακή δόση στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης του προγράμματος, δεν διασφαλίστηκε μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Το ερώτημα τώρα είναι αν το ΔΝΤ βρίσκεται πραγματικά στο τραπέζι», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι η εκκρεμότητα της βιωσιμότητας του χρέους δεν επιτρέπει στην ΕΚΤ να διενεργήσει την αντίστοιχη ανάλυση η οποία θα επέτρεπε την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η ίδια διερωτήθηκε κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέχρι το 2018, δεδομένων των καθυστερήσεων που καταγράφηκαν έως τώρα.
Μεταξύ άλλων, μετέφερε την πρόβλεψη του EIU για ανάπτυξη της τάξης του 1% στην Ελλάδα το 2017 και μέσο όρο 1,8% μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης