Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσοδα 1,48 δισ. ευρώ για την Ολλανδία από την πώληση του 7% της ABN Amro

Έσοδα 1,48 δισ. ευρώ για την Ολλανδία από την πώληση του 7% της ABN Amro
Η ολλανδική κυβέρνηση πούλησε 65 εκατ. μετοχές για 22,75 ευρώ η καθεμία, με το κύριο μέρος του αγοραστικού κοινού να αποτελείται από ευρωπαϊκές τράπεζες
Έσοδα της τάξης του 1,48 δισ. ευρώ συγκέντρωσε τα ολλανδικό κράτος από την πώληση του μεριδίου 7% που κατέχει στην ABN Amro, μειώνοντας την τοποθέτησή του στο 63%, στην προσπάθεια που πραγματοποιεί για πλήρη ιδιωτικοποίηση της εγχώριας τράπεζας.
Ειδικότερα, η ολλανδική κυβέρνηση πούλησε 65 εκατ. μετοχές για 22,75 ευρώ η καθεμία, με το κύριο μέρος του αγοραστικού κοινού να αποτελείται από ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η παραπάνω πώληση προστίθεται σε μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών αξίας περίπου 44 δισ. ευρώ, που έχουν πωληθεί ή έχει προγραμματιστεί να πωληθούν μέσα στο 2017, λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για τις οικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης.
Η μετοχή της ABN Amro έχει ενισχυθεί κατά 10% το 2017, έναντι ανόδου 6,8% των 37 μερών του Bloomberg Europe 500 Banks and Financial Services Index.
Η ABN Amro, η οποία κάποτε ήταν μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, παραλίγο να καταρρεύσει στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 - 2009.
Επέστρεψε στη δημόσια διαπραγμάτευση τον Νοέμβριο του 2015, οπότε η κυβέρνηση πούλησε ένα 23% σε αρχική δημόσια προσφορά. Το κράτος σκοπεύει να πουλήσει σταδιακά ολόκληρο το ποσοστό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης