Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Εφικτή η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές με ή χωρίς το QE - Περίεργη η στάση του ΔΝΤ

Τσακαλώτος: Εφικτή η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές με ή χωρίς το QE - Περίεργη η στάση του ΔΝΤ
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία υποστήριξε ο κ.Τσακαλώτος
Την θέση ότι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές είναι εφικτή είτε η χώρα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) είτε όχι διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα και χωρίς βιασύνη το σχέδιο της για έξοδο στις αγορές.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε περίεργη τη στάση του ΔΝΤ, το οποίο όπως είπε έχει εμπλακεί σε όλα τα επίπεδα, και παρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει, βλέπει ανάπτυξη μόλις 1% για την ελληνική οικονομία.
Όσον αφορά τα πλεονάσματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα θεωρεί υψηλά και ότι το 2% θα ήταν καλύτερο.
Ωστόσο, τόνισε, για ένα ευρωπαϊκό ερώτημα, καθώς προέρχεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει σε «βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», ενώ υποστήριξε πως σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ανοίγει το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Παράλληλα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η ελληνική οικονομία θα αποδώσει εξίσου καλά τόσο το 2017 όσο και το 2018, τονίζοντας πως ο στόχος είναι να διασφαλιστεί πως αυτή η ανάπτυξη θα είναι διατηρήσιμη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης