Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Ορθά η Γεννηματά απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για διάλογο – Καιροσκοπική η κίνηση του πρωθυπουργού

Σκανδαλίδης: Ορθά η Γεννηματά απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για διάλογο – Καιροσκοπική η κίνηση του πρωθυπουργού
Δεν τέθηκε ποτέ σε όργανα και διαδικασίες της παράταξης η προοπτική συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Σκανδαλίδης
Την θέση πως ορθά η Φώφη Γεννηματά απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο για τη δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων διατύπωσε ο Κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε καιροσκοπική την κίνηση του πρωθυπουργού.
«Ο πρωθυπουργός εντελώς καιροσκοπικά αναζητεί συνενόχους, όταν βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνησή του οδηγεί τη χώρα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και τον λαό σε φτωχοποίηση, ενώ ο τρόπος που διαχειρίζεται την εξουσία προσβάλλει βάναυσα τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.
 Γιατί θα έπρεπε μια μόνο κατ' όνομα αριστερά να θεωρείται εξ αντικειμένου προοδευτική;
Όλοι αρέσκονται να μιλούν για το μετά.
Για το τώρα τι λένε και τι κάνουν;
Εδώ κρίνονται λόγια και πράξεις» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Σκανδαλίδης αναφέροντας πως δεν τέθηκε ποτέ σε όργανα και διαδικασίες της παράταξης η προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο συνέδριο της ΔΗΣΥ ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε ότι «η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, ο φορέας που ενώνει και δεν διχάζει, που ταυτίζεται με ότι προοδευτικό έχει επιτευχθεί σ' αυτό τον τόπο, πρέπει να ξαναβρεί το κύρος, τη δύναμη και την πολιτική επιρροή, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας να ανασάνει η χώρα και ο λαός».
«Ο κατ΄εξοχήν στόχος του συνεδρίου είναι να επικυρώσει χωρίς ταλαντεύσεις και αστερίσκους τη γραμμή της αυτονομίας και τη στρατηγική της Συμπαράταξης.
Να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για το «Σχέδιο Ελλάδα», που αφορά την απάντηση μας για το πώς η χώρα θα μπει τώρα, μέσα στις μνημονιακές συνθήκες, σε τροχιά ανάπτυξης και τι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις απαιτούνται γι΄αυτό.
Και τέλος, να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα και τα βήματα ολοκλήρωσης του ενιαίου φορέα» είπε ο κ.Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης