Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου - Στα 47,50 δολ. για το γ' 3μηνο του 2017

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου - Στα 47,50 δολ. για το γ' 3μηνο του 2017
H προηγούμενη πρόβλεψη της αμερικανικής τράπεζας για την τιμή του πετρελαίου ήταν στα 55 δολ.
Τις προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο του 2017 -εν μέσω της αύξησης παραγωγής του σχιστολιθικού πετρελαίου και μιας απροσδόκητης αύξησης της παραγωγής από τη Λιβύη και τη Νιγηρία- υποβάθμισε η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, η τράπεζα εκτιμά ότι η τιμή του αργού θα φτάσει κατά μέσο όρο στα 47,50 δολ. ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη είναι της τάξης των 55 δολ. το βαρέλι.
«Η ταχεία άνοδος των γεωτρήσεων και η απροσδόκητα μεγάλη ανάκαμψη της παραγωγής στη Λιβύη και στη Νιγηρία είναι σε καλό δρόμο για να επιβραδυνθούν τα ισοζύγια» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας.
Η ανάκαμψη της παραγωγής από τη Λιβύη και τη Νιγηρία -δύο χώρες που εξαιρέθηκαν από την ιστορική συμφωνία του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής- θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις μειώσεις αποθεμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2017, προειδοποίησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
«Αυτό δημιουργεί κινδύνους ότι η εξομάλυνση των αποθεμάτων δεν θα επιτευχθεί κατά τη λήξη της συμφωνίας του ΟΠΕΚ τον ερχόμενο Μάρτιο.
Αναμένουμε ότι αυτό θα αφήσει τις τιμές του πετρελαίου κοντά στα 45 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι να υπάρξει απόδειξη μιας μείωσης της αμερικανικής παραγωγής, παρατεταμένου ισοζυγίου ή επιπλέον μειώσεων της παραγωγής εντός του ΟΠΕΚ» επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης