Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς για Κυπριακό: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ζητά όλα ή τίποτα

Κοτζιάς για Κυπριακό: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ζητά όλα ή τίποτα
Για προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ
Την θέση ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα» διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προσερχόμενος στη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία πραγματοποιείται στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.
Κατά την άφιξή του σήμερα στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης, την οποία η ελληνική πλευρά απέτρεψε.
«Η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε έναν συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές.
Εγώ εξήγησα στους συναδέλφους μου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και η Ελλάδα, διαθέτει το Δίκαιο και τη δύναμη του Δικαίου, ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει την κατοχή και το στρατό.
Αυτή είναι η διαπραγμάτευση» είπε ο κ.Κοτζιάς.
Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ έγιναν μετά τις τοποθετήσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu,ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι αυτή είναι η τελευταία Διάσκεψη για το Κυπριακό και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συναινέσει σε άρση των εγγυήσεων και στην πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
Την ίδια αδιάλλακτη στάση επέδειξε η Τουρκία, στη συνέχεια, στο τραπέζι των συνομιλιών με την εμμονή της στο καθεστώς των τεσσάρων ελευθεριών, συνδέοντάς το ευθέως με την πρόοδο στα κεφάλαια των εγγυήσεων και της ασφάλειας.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στήριξε απόλυτα την κυπριακή θέση, επισημαίνοντας τα ανεδαφικά στοιχεία της τουρκικής απαίτησης, ενώ τόνισε στην παρέμβασή του ότι όλοι οφείλουν να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα και να βοηθήσουν στη λύση, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν γίνουν ανεκτές εκβιαστικές τακτικές.
Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ημέρα των διαπραγματεύσεων καθώς σε αυτές θα μετάσχει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Gutteres.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης