Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Oι Έλληνες αγωνιούν για το αν υπάρχει μια Ελλάδα μετά τα μνημόνια και την κρίση

Βενιζέλος: Oι Έλληνες αγωνιούν για το αν υπάρχει μια Ελλάδα μετά τα μνημόνια και την κρίση
Ο ζόφος των εκβιασμών, το οργανωμένο έγκλημα τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία
«Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της ύφεσης και την απώλεια του δημοσιονομικού ελέγχου, επτά χρόνια μετά την υπαγωγή στα μνημόνια και δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη, τον Ιανουάριο του 2015, της δεύτερης κρίσης που προκλήθηκε εν ψυχρώ για λόγους αμιγώς πολιτικούς και οδήγησε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αγωνιούν για το αν υπάρχει μια «Ελλάδα μετά τα μνημόνια και την κρίση» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με την κωμικοτραγική διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών, εγκλώβισε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο.
Η Ελλάδα μετά δεν έχει χώρο για τον εθνικολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δεν υπάρχει Ελλάδα μετά χωρίς μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, προσέθεσε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για απαξίωση των θεσμών και της δικαιοσύνης.
«Ο ζόφος των εκβιασμών, το οργανωμένο έγκλημα τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία» προειδοποίησε.
Ο συνταγματικός εθνικολαϊκισμός είναι απειλή για τη δημοκρατία, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Απευθύνθηκε και στη ΝΔ ζητώντας να μην προτείνει αλλαγές που μετατρέπουν το Σύνταγμα σε εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε πλειοψηφίας.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τις θέσεις του για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα την τοποθέτηση Τζανακόπουλου αλαζονική.
Για τα εσωκομματικά τόνισε ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς ενοχές για τις κυβερνητικές συνεργασίες του παρελθόντος. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε μία κυβερνητική λύση που υιοθετεί τη δική μας πολιτική, προσέθεσε.
Δεν υπάρχει χώρος ούτε για μονοκομματικές κυβερνήσεις, ούτε για ακινησία, γιατί οδηγεί προοδευτικούς πολίτες στη ΝΔ, προειδοποίησε.

Τιμώ το ΠΑΣΟΚ

«Τιμώ το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη για τη χώρα» συνέχισε στο σκεπτικό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έκανε ξεχωριστική αναφορά στο εγχείρημα της Ελιάς.
«Είναι σημαντικό ο χώρος να δίνει εικόνα ενότητας αλλά όσοι επιστρέφουν πρέπει να αναλάβουν ευθύνη για το παρελθόν έστω και για τα οικονομικά» υπογράμμισε αφήνοντας αιχμές για τους σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ, για το οποίο είπε ότι διατηρεί την πολιτική του αυτονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης