Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Το Σεπτέμβριο του 2019 όλα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση

Πιτσιόρλας: Το Σεπτέμβριο του 2019 όλα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση
"Θα αποδείξουμε με πράξεις ότι η Αριστερά έχει τη δύναμη, τη γνώση και τη θέληση να αλλάξει τη μοίρα του τόπου", τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας
«Το Σεπτέμβριο του 2019 όλα αυτά θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.
Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε άλλη φάση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που έφερε αυτή την αλλαγή», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας.
 «Και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα έχει και όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει τις εκλογές», προσθέτει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η  κυβέρνηση επί δύο χρόνια διαχειρίζεται τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας», για την οποία ευθύνονται όλοι οι άλλοι πολύ περισσότερο.
Κατά τον ίδιο, είναι απολύτως λογικό να εισπράττει στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση σήμερα τη δυσαρέσκεια των πολιτών, συμπληρώνοντας πως «αυτή η φάση έκλεισε.
Τώρα βρισκόμαστε στην πορεία εξόδου από την κρίση και ημέρα με την ημέρα η εικόνα θα αλλάζει.
Στα δύο χρόνια από σήμερα θα έχουμε εντελώς διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρίες.
Αυτό ακριβώς είναι που φοβάται η αντιπολίτευση και πασχίζει πάση θυσία να κρατήσει την συζήτηση στο παρελθόν».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «η αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και τίποτα δεν έχει αλλάξει».
Ο ίδιος μιλά για τη συμφωνία με την τρόικα που πέτυχε η κυβέρνηση «παρά τις αντίθετες προβλέψεις πολλών», η οποία «επιβεβαίωσε την αρραγή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία διαψεύδοντας για άλλη μια φορά όσους προέβλεπαν διαρροές και διασπάσεις», ενώ εξασφάλισε «για τη χώρα μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας δύο κατ’ αρχήν ετών μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές».
Σε αυτό το διάστημα, όπως αναφέρει,  η κυβέρνηση θα εδραιώσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, την έξοδο από τα μνημόνια και θα θεμελιώσει μια διαφορετική πορεία.
Αφού εκφράζει την άποψη ότι «δεν έχει κανένα νόημα να αντιδικούμε σήμερα με την αντιπολίτευση για το μέλλον», υπογραμμίζει πως «εμείς θα αποδείξουμε με πράξεις ότι η Αριστερά που για πρώτη φορά ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας έχει τη δύναμη, τη γνώση και τη θέληση να αλλάξει τη μοίρα του τόπου.
Στο τέλος της τετραετίας λοιπόν θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα κριθούμε».
Περαιτέρω, ο κ. Πιτσιόρλας τονίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, αλλά μια κρατικοδίαιτη οικονομία κι ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα και συμπληρώνει «αν κάποιος μπορεί να τα αλλάξει αυτά είμαστε εμείς», αν και «για να το πετύχουμε πρέπει να ξεπεράσουμε και δικές μας ιδεοληψίες».
Σημειώνει ότι το κράτος στην Ελλάδα δεν το έχτισε η Αριστερά και τώρα «πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτά τα οποία για δεκαετίες στηλιτεύαμε και πολεμούσαμε θα τα αλλάξουμε», αλλά και ότι για τον ίδιο «το πρώτιστο καθήκον της Αριστεράς είναι η ανάδειξη του ρόλου των δυνάμεων της εργασίας και της γνώσης και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών».
Αναφορικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας ιδίως της Θεσσαλονίκης που έχει πληγεί από την αποβιομηχάνιση, αναφέρει ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι ζώνη προτεραιότητας για την κυβέρνηση» και «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας.
Οι μεταφορές, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου είναι τομείς που μπορούμε να έχουμε τεράστια ανάπτυξη και θα έχουμε.
Σε ό,τι αφορά την άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις προκλήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, ο κ. Πιτσιόρλας υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη διακατέχεται από μια ανταγωνιστική και εκδικητική θα έλεγα διάθεση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Προσωπικά πιστεύω πάντα στην ανάγκη των ευρύτερων συνεργασιών.
Θεωρώ ότι μέχρι τις εκλογές του 2019 έχουμε όλο τον χρόνο να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε από τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας κεντροαριστερής κατεύθυνσης», προσθέτει ο υφυπουργός.
Τέλος, σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι δέχεται εισηγήσεις ή επιθυμεί στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Θεσσαλονίκης ή να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση απαντά ότι «τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης