Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Οι αγορές ομολόγων γνέφουν στην Ελλάδα έπειτα από χρόνια απομόνωσης

Times: Οι αγορές ομολόγων γνέφουν στην Ελλάδα έπειτα από χρόνια απομόνωσης
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει δραματικά 
Στις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων έπειτα από χρόνια απομόνωσης αναφέρονται οι Times.
«Το πότε ακριβώς θα γίνει η επιστροφή στις αγορές παραμένει ασαφές, αλλά πολλοί αξιωματούχοι εντός της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προτείνουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα εντός των εβδομάδων, που θα είναι η πρώτη (έκδοση) έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια το 2014» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει δραματικά, με τα 10ετή ομόλογα να φτάνουν στο 5,7%, το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι επενδυτές έχουν αρχίσει τις αγορές.
Ωστόσο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα ενισχύθηκε και από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup τις 15 Ιουνίου για την εκταμίευση συνολικά 8,5 δισ. ευρώ, χωρίς τα οποία η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει καθώς δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν αυτόν το μήνα.
Εξάλλου, στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο συνέδριο του Economist, ότι η Ελλάδα θα δείξει σύντομα στους επενδυτές τη στρατηγική της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας στις αγορές.
«Δεν θέλουμε να βγούμε πολύ νωρίς, αλλά όταν βγούμε, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές θα καταλάβουν ότι πρόκειται για ένα μέρος μιας στρατηγικής» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ανεξάρτητη από την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ.
«Θα ήταν χρήσιμο.
Είναι σημαντικό, αλλά είναι κυρίως συμβολικό» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
«Με την επόμενη μεγάλη πληρωμή ομολόγων να είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2019, οι επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις καλοδέχονται μια προσθήκη στα ελληνικά ομόλογα που έχουν υπεραποδώσει φέτος (2017).
Ο Ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνονται αποφασισμένοι να αποφύγουν οποιαδήποτε κρίση πριν τις εκλογές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο» αναφέρεται στο δημοσίευμα της «The Times».
Από την πλευρά του, ο Mark Dowding της Blue Bay Asset Management επεσήμανε ότι είναι bullish για την Ελλάδα κατά το περασμένο έτος εκτιμώντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης