Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Cash is the King» - Προς τα μετρητά στρέφει στους επενδυτές η Goldman Sachs, ως εναλλακτική των ομολόγων

«Cash is the King» - Προς τα μετρητά στρέφει στους επενδυτές η Goldman Sachs, ως εναλλακτική των ομολόγων
Αρνητικά θα επιδράσει στις χρηματιστηριακές αγορές η πιο αργή του αναμενομένου αύξηση του εύρους επιτοκίων από την Fed
Τη στιγμή που οι δείκτες της Wall Street σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Η.Π.Α. συσφίγγει όλο και περισσότερο τη νομισματική πολιτική, η Goldman Sachs δε φαίνεται να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό, στρέφοντας τους επενδυτές στα μετρητά.
Ειδικότερα, σε σημείωμά της προς τους πελάτες, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως παραμένει «overweight» για τα μετρητά τους επόμενους 3 με 12 μήνες, όπως και στις μετοχές, ως μία εναλλακτική μορφή επένδυσης έναντι των ομολόγων (σύσταση «Underweight»).
Η Goldman δεν αναμένει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του δείκτη CBOE VIX το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ελαφρά μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών, καθώς «η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση θα συνεχιστεί το επόμενο 12μηνο».
Ωστόσο, διαπιστώνει πως αρνητικά θα επιδράσει –επίσης– στις χρηματιστηριακές αγορές η πιο αργή του αναμενομένου αύξηση του εύρους επιτοκίων από την Fed, ειδικά των «πραγματικών επιτοκίων» (επιτόκια τραπεζικού δανεισμού προς τους πολίτες).
«Για τους επενδυτές που αναλαμβάνουν ρίσκο, η χαμηλή μεταβλητότητα είναι πρόβλημα, διότι οδηγεί σε υψηλότερες εισροές κεφαλαίων στις μετοχές, αυξάνοντας έτσι τις απώλειες σε περίπτωση ενός σοκ», σημειώνεται.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης