Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δεν αναμένεται αλλαγή στην επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ ή στο QE το 2017

Goldman Sachs: Δεν αναμένεται αλλαγή στην επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ ή στο QE το 2017
Η αμερικανική τράπεζα δεν αναμένει κάποια αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ πριν το 2019
H EKT δεν αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2017 σε αλλαγή της επιτοκιακής πολιτικής της ή των αγορών assets, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.
Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας «βλέπουν» τις τελευταίες δηλώσεις του Mario Draghi (στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία) ως συνέχεια προηγούμενων που είχε κάνει με τη μόνη διαφορά όταν τώρα ήταν επικαιροποιημένες ώστε να αντανακλούν τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, παρά ως ένδειξη για μια απότομη αλλαγή πολιτικής.
«Η ομιλία του Draghi έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη του Απριλίου: Ο κ. Draghi τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία και η δυναμική του πληθωρισμού συνεχίζει να εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη στήριξη της νομισματικής πολιτικής» επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Goldman Sachs διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη της για την πολιτική της ΕΚΤ.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων ή τις αγορές assets για το υπόλοιπο του 2017.
Περιμένουμε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε σταδιακό τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων κατά τη διάρκεια του 2018 (θα το ανακοινώσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου).
Δεν περιμένουμε αύξηση των επιτοκίων έως το 2019» επισημαίνεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης