Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι αναδυόμενες αγορές είναι καλύτερη επένδυση σε σχέση με την αμερικανική

Goldman Sachs: Οι αναδυόμενες αγορές είναι καλύτερη επένδυση σε σχέση με την αμερικανική
Το μέλλον των αμερικανικών αγορών εξαρτάται από το εάν ο Trump θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις 
Υπάρχει επενδυτική ευκαιρία στις αγορές ομολόγων των αναδυόμενων αγορών παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τα υψηλότερα επίπεδα χρέους και την επίδραση ενός ισχυρού δολαρίου δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Goldman Sachs Asset Management, Sheila Patel.
Όπως δήλωσε έχουν συμβεί κάποιες αλλαγές στις αγορών ομολόγων των αναδυόμενων αγορών που έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
«Πρώτα απ' όλα είναι μια πολύ μεγαλύτερη αγορά από ό,τι οι άνθρωποι έχουν βιώσει στο παρελθόν, έτσι αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά και αυτό ισχύει λόγω της αναδυόμενης Ασίας» εξήγησε η ίδια, επισημαίνοντας ότι πολλοί επενδυτές έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στις αναδυόμενες αγορές ομολόγων.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αναδυόμενη αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί το 25% της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιχειρήσεων υψηλής ποιότητας, παρόμοιες με εκείνες των αναπτυγμένων αγορών, αλλά διαπραγματεύονται με ασφάλιστρο κινδύνου (yield premium).
Στον αντίποδα, οι αμερικανικές αγορές προσφέρουν μεγαλύτερη αβεβαιότητα, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα υλοποιήσει βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις που ενίσχυσαν τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών.
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.
Αν σκέφτεστε για τις κινήσεις στις ΗΠΑ τόσο στις αγορές σταθερού εισοδήματος όσο και στις αγορές μετοχών, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από επιλογές πολιτικής που μπορεί να συμβούν ή όχι.
Θα γίνει η φορολογική μεταρρύθμιση;
Τι θα γίνει με την υγεία;
Τι θα γίνει με την υποδομή;», δήλωσε ο Patel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης