Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: «Έχασε» τον στόχο για τις αγορές γερμανικών ομολόγων για 3ο συνεχόμενο μήνα, τον Ιούνιο του 2017

ΕΚΤ: «Έχασε» τον στόχο για τις αγορές γερμανικών ομολόγων για 3ο συνεχόμενο μήνα, τον Ιούνιο του 2017
Η κεντρική τράπεζα ξεπέρασε τον στόχο της για αγορές γαλλικών ομολόγων κατά 1,19 δισ. ευρώ και για αγορές ιταλικών ομολόγων κατά 980 εκατ. ευρώ
Κάτω του στόχου διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο του 2017, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, οι αγορές γερμανικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), ενώ ευνοήθηκαν οι γαλλικοί και οι ιταλικοί τίτλοι, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να καταπολεμήσει την έλλειψη κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη.
Η ΕΚΤ δεν πέτυχε τον στόχο της κατά 304 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα, μετά από έλλειμμα 277 εκατ. ευρώ τον Μάιο, ενώ ο σταθμισμένος μέσος όρος ωρίμανσης ανήλθε στα 5,33 έτη, από το χαμηλό ρεκόρ των 3,99 ετών τον Μάιο.
Την ίδια ώρα, οι υπολογισμοί του «Bloomberg», με βάση τα στοιχεία της ΕΚΤ, δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα ξεπέρασε τον στόχο της για αγορές γαλλικών ομολόγων κατά 1,19 δισ. ευρώ και για αγορές ιταλικών ομολόγων κατά 980 εκατ. ευρώ, ενώ και οι δύο χώρες έχουν σχετικά υψηλό οφειλόμενο χρέος.
Η ΕΚΤ δεν πέτυχε επίσης τον στόχο της για τα φινλανδικά, τα ιρλανδικά και τα πορτογαλικά ομόλογα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης