Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εξετάζει την ανάπτυξη στρατού στις ζώνες αποκλιμάκωσης της Συρίας

Η Ρωσία εξετάζει την ανάπτυξη στρατού στις ζώνες αποκλιμάκωσης της Συρίας
Ο πόλεμος στην πολύπαθη Συρία βρίσκεται ακόμη μακριά από το τέλος του, με τουλάχιστον 300.000 πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους...
Η Ρωσία εξετάζει την ανάπτυξη στρατού στις ζώνες αποκλιμάκωσης της Συρίας εντός των επόμενων δύο έως τριών εβδομάδων, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας με Τουρκία και Ιράν, δήλωσε σήμερα (4 Ιουλίου 2017) ο Ρώσος διαπραγματευτής κ. Alexander Lavrentyev.
Η Μόσχα ελπίζει στην υπογραφή της συμφωνίας την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Ρωσία και το Ιράν, χώρες οι οποίες υποστήριξαν την κυβέρνηση του Προέδρου Bashar al-Assad, και η Τουρκία, η οποία στηρίζει ορισμένους από τους αντάρτες, συμφώνησαν να δημιουργήσουν τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία σε έναν προηγούμενο γύρο συνομιλιών τον Μάιο 2017.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Μαΐου, το μέτωπο της Ιντλίμπ (βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντάρων) στα βορειοδυτικά της Συρίας έχει ηρεμήσει.
Ωστόσο, οι μάχες συνεχίστηκαν και σε άλλες πρώτες γραμμές της δυτικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Γκούτα (στη Δαμασκό) και της Ντεράα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να συντρίψουν τις εναπομείνασες δυνάμεις των ανταρτών.
«Η συμφωνία προβλέπει την παρουσία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στις ζώνες προστασίας, αλλά για άλλη μια φορά το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί», διευκρίνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο πόλεμος στην πολύπαθη Συρία βρίσκεται ακόμη μακριά από το τέλος του, με τουλάχιστον 300.000 πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 7 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης