Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαταγή πληρωμής 35 εκατ. έβγαλαν οι τράπεζες κατά της εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ, συνεργάτη της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Διαταγή πληρωμής 35 εκατ. έβγαλαν οι τράπεζες κατά της εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ, συνεργάτη της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ
Η εξέλιξη είναι άκρως αρνητική για την εταιρεία, όπως και για τους εργαζόμενούς της
Διαταγή πληρωμής ύψους 35 εκατ. ευρώ έβγαλαν οι τράπεζες κατά της τεχνικής εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ, που είναι συνεργάτης της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ
Σκληρή στάση τηρούν οι τραπεζίτες κατά των οφειλετών που δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους μετά την κατάρρευση του ΔΟΛ και της Πήγασος Εκδοτική, οι τράπεζες έστειλαν σαφές μήνυμα προς όλους, λέγοντας ότι όποια επιχείρηση δεν πληρώνει αρχίζουν οι νόμιμες διαδικασίες είσπραξης με την έκδοση διαταγής πληρωμής ή με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Για την τεχνική εταιρεία ΤΡΙΚΑΤ, η οποία ανήκει στον όμιλο Γαντζούλα, βγήκε διαταγή πληρωμής ύψους 35 εκατ. ευρώ από πιστωτικό ίδρυμα και απαγόρευση κάθε μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της.
Η εξέλιξη είναι άκρως αρνητική για την εταιρεία, όπως και για τους εργαζόμενούς της, που τους τελευταίους μήνες είχαν πραγματοποιήσει επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των οφειλών προς τους εργαζόμενους ανέρχονται σε 2 εκατ. ευρώ.
Η πρώην Γαντζούλας ΑΤΕΕ απορροφήθηκε από την ΤΡΙΚΑΤ το 2009.
Η τρικαλινή κατασκευαστική και εμπορική ανώνυμη εταιρεία, που εδρεύει στην Ανθούσα Αττικής, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 63,6 εκατ. ευρώ από τις οποίες το 88% είναι προς τις τράπεζες: Η ΤΡΙΚΑΤ έχασε τα τρία τελευταία χρόνια περίπου το 50% του κύκλου εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε το 2016 σε 8,2 εκατ. ευρώ από 15,7 εκατ. ευρώ το 2013.
Το διάστημα 2013-2016 καταγράφτηκαν ζημιές ύψους 4,5 εκατ. το 2016 από1,4 εκατ. ευρώ το 2014.
Ακόμη, το μικτό περιθώριο κέρδους από 25,4% το 2013 περιορίστηκε σε 19,6% το 2016.
Η Γαντζούλας ΑΤΕΕ, που απορρόφησε η ΤΡΙΚΑΤ δραστηριοποιούνταν στις κατασκευές από το 1976.
Μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει έργα, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ, με την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ να συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους πελάτες της ΤΡΙΚΑΤ, η οποία εμφανίζει ειδίκευση σε έργα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και στην κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Σήμερα η εταιρεία υλοποιεί συνολικά 12 έργα ύψους 40,15 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα από τα οποία τα μισά αφορούν συμβάσεις με τον ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης