Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Β. Κορέας δε μπορεί να επιλυθεί μέσω της βίας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Β. Κορέας δε μπορεί να επιλυθεί μέσω της βίας
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αντιτάχθηκε απέναντι σε οποιοδήποτε οικονομικό «στραγγάλισμα» της Πιονγιάνγκ
Την έντονη αντίθεσή του απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην κορεάτικη χερσόνησο μέσω της βίας εξέφρασε σήμερα (5/7) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, στον απόηχο της νέα κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πιονγιάνγκ και των γειτονικών της χωρών.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov δήλωσε ότι τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και αυτή της Κίνας, αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια επίλυσης της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα μέσω της χρήσης βίας ή μέσω κάποιου οικονομικού «στραγγαλισμού» από τις γύρω χώρες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μόλις μία μέρα μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, δηλώνοντας μάλιστα ότι πλέον διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να πλήξει αμερικανικά εδάφη.
«Το έργο της αποπυρηνικοποίησης ολόκληρης της κορεάτικης χερσονήσου δε μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μεταμφίεση για προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, και αυτό αποτελεί κοινή μας θέση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Lavrov.
Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, δήλωσε ότι η νέα εκτόξευση της Πιονγιάνγκ καταδεικνύει μία «νέα κλιμάκωση της απειλής του καθεστώτος του Kim Jong Un», ενώ παράλληλα ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για παγκόσμια δράση κατά την απειλής της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης