Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Φραγκιαδάκης (Εθνική τράπεζα) έχει δικαίωμα να δημιουργήσει την δική του διοικητική ομάδα; - Ναι έχει αυτό το δικαίωμα

Ο Φραγκιαδάκης (Εθνική τράπεζα) έχει δικαίωμα να δημιουργήσει την δική του διοικητική ομάδα; - Ναι έχει αυτό το δικαίωμα
Σίγουρα ο Φραγκιαδάκης - σύντομα - θα αποδείξει ότι προτάσσει την ενότητα και οι κινήσεις του θα είναι ενωτικές που θα εκτονώσουν τις εντάσεις.
Με αφορμή δημοσίευμα του bankingnews με τίτλο «Marianne Okland του nomination committee…απορρίπτει τις εισηγήσεις της διοίκησης της Εθνικής…για βασικά στελέχη;» γίναμε κοινωνοί πλήθους πληροφοριών και για τον λόγο αυτό επανερχόμαστε.
Η διοίκηση της Εθνικής – όπως και κάθε τράπεζας – έχει δικαίωμα να δημιουργεί την δική της διοικητική ομάδα.
Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοούν ότι κάθε νέα διοίκηση έχει το δικαίωμα της επιλογής.
Θεωρούμε ότι αυτή η διάσταση μεταξύ διοίκησης Φραγκιαδάκη, ΤΧΣ εδράζεται σε ένα λάθος.
Το λάθος είναι ότι ο Παναγιώτης Θωμόπουλος ο πρόεδρος της Εθνικής αντί να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό…μεταθέτει την αποχώρηση του για το τέλος του 2017.
Αυτό είναι λάθος.
Λόγω Θωμόπουλου έχει προκληθεί αυτή η ένταση μεταξύ ΤΧΣ που είναι ο βασικός μέτοχος της Εθνικής με 40% και της τράπεζας.
Η ένταση αυτή εσχάτως έχει κοπάσει αλλά κατάλοιπα έχει αφήσει.
Να σημειωθεί ότι είχε υπάρξει ένα deal μεταξύ της Εθνικής και του ΤΧΣ.
Να αποχωρήσουν ο Θωμόπουλος πρόεδρος και ο Δημόπουλος αναπληρωτής CEO και έναντι αυτών των κινήσεων το ΤΧΣ να τοποθετούσε τον Πρόεδρο και νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.
Για το deal αυτό δεν μπορεί κανείς να επικρίνει τον Φραγκιαδάκη καθώς το ΤΧΣ είναι ο βασικός μέτοχος με 40%.
Ο Φραγκιαδάκης έκανε ένα deal με τον βασικό του μέτοχο.
Ως προς το nomination committee και του μετώπου που έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο της επιτροπής της Marianne Okland της Νορβηγίδας….
H πρόεδρος του nomination committee της Εθνικής τράπεζας εσχάτως έχει απορρίψει δύο βασικές στρατηγικές επιλογές της διοίκησης Φραγκιαδάκη αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ.
- Για τον Αρκάδη αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι έχει λάβει την προέγκριση του SSM αλλά είχε απορριφθεί για την θέση του αναπληρωτή CEO από το ΤΧΣ.
Πιστεύουμε ότι ο Αρκάδης «χαντακώθηκε» λόγω…Θωμόπουλου.
-Ως προς την επιλογή του βοηθού γενικού διευθυντή στο corporate και investment banking αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η πρόσληψη έχει ολοκληρωθεί και το στέλεχος που προσλήφθηκε έχει σημαντικές περγαμηνές.
-Ως προς τις αποχωρήσεις άλλων στελεχών, ίσως εδώ χρειάζεται μια πιο ελαστική στρατηγική από τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
Η Εθνική τράπεζα δεν είναι μόνο τα κτήρια και οι πίνακες ζωγραφικής στους τείχους…..έλεγε κάποτε ο Τουρκολιάς πρώην CEO της Εθνικής που έχει αποβιώσει.
Είναι στελέχη, εργαζόμενοι, το ανθρώπινο δυναμικό.
Η αίσθηση της διαίρεσης που υποβόσκει στο εσωτερικό της Εθνικής μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να το αντιμετωπίσει ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Ικανός manager δεν σημαίνει μόνο καλά deal όπου όντως σε αυτό τον τομέα ο Φραγκιαδάκης πέτυχε αλλά και διαχείριση στελεχών και προσωπικού.
Η κάθε διοίκηση μπορεί να δημιουργεί την δική της ομάδα είναι εύλογο και αναμενόμενο.
Όμως ένας ικανός manager πρέπει να διαφυλάττει και το εσωτερικό της τράπεζας από γκρίνιες.
Σίγουρα ο Φραγκιαδάκης - και σύντομα - θα αποδείξει ότι προτάσσει την ενότητα και οι κινήσεις του θα είναι ενωτικές που θα εκτονώσουν τις εντάσεις.
Όμως και οι υπόλοιποι πρέπει να κατανοήσουν ότι διευθύνων σύμβουλος είναι ο Φραγκιαδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης