Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dalio (Bridgewater): Η εποχή των κεντρικών τραπεζών τελειώνει - Ας τις ευχαριστήσουμε

tags :
Dalio (Bridgewater): Η εποχή των κεντρικών τραπεζών τελειώνει - Ας τις ευχαριστήσουμε
Ο κόσμος θα πρέπει να επαινεί και τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζιτών και όχι να τις κακολογεί
Την άποψη ότι ο κόσμος όχι μόνο υποβλήθηκε σε απομόχλευση, αλλά ότι ήταν «όμορφος» συνεχίζει να έχει ο Ray Dalio της Bridgewater.
Σε σχετικό άρθρο του επισημαίνει ότι καθώς τελειώνει η εποχή των κεντρικών τραπεζών, θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να «ευχαριστήσει τους κεντρικούς τραπεζίτες» οι οποίοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχουν δυσφημιστεί περισσότερο από ό,τι πρέπει, παρ' όλο που οι πολιτικές τους οδήγησαν σημαντικές αποδόσεις.
«Κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το σημείο της μετάβασης, θα πρέπει να απολαύσουμε αυτό το επίτευγμα και να ευχαριστήσω τους πολιτικούς ιθύνοντες που αγωνίστηκαν για να επιφέρουν αυτές τις πολιτικές.
Έπρεπε να δώσουν σκληρή μάχη για να το καταφέρουν αυτό, ενώ αντί η πολιτική τους να εκτιμηθεί έχει κακολογηθεί» γράφει ο ίδιος.
«Για τα τελευταία εννέα χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες οδήγησαν τα επιτόκια στο μηδέν και διοχέτευσαν χρήματα στο σύστημα δημιουργώντας ευνοϊκό περιβάλλον.
Αυτές οι πράξεις ενίσχυσαν τις τιμές των assets, οδήγησε τα ονομαστικά επιτόκια κάτω από τα ονομαστικά ποσοστά ανάπτυξης, οδήγησαν τα πραγματικά επιτόκια σε αρνητικό έδαφος και οδήγησαν τις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων κοντά στο 0%, που δημιούργησαν όμορφες αποπληρωμές, επέφεραν βελτιώσεις στους ισολογισμούς και οδήγησε σε πιο συμβατικές οικονομικές συνθήκες όπου η πιστωτική ανάπτυξη και η οικονομική ανάπτυξη αυξάνονται σε καλή ισορροπία σε σχέση με την αύξηση του χρέους.
Αυτή η εποχή τελειώνει» γράφει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης