Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump χαιρετίζει την σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA

Ο Trump χαιρετίζει την σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA
Επιμένει ότι το Μεξικό οφείλει να πληρώσει για την ανέγερση τείχους στα σύνορα
Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πολύ σημαντική πρόοδο σε θέματα εμπορίου με το Μεξικό, δήλωσε σήμερα (7/7) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού Enrique Peña Nieto, ωστόσο έσπευσε να επαναλάβει ότι ο νότιος γείτονας του οφείλει να χρηματοδοτήσει το σχέδιο οικοδόμησης του τείχους στα σύνορα των δύο χωρών.
«Διαπραγματευόμαστε τη NAFTA και κάποια άλλα ζητήματα με το Μεξικό και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν (οι συζητήσεις), αλλά νομίζω ότι έχουμε καταγράψει πολύ καλή πρόοδο» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σήμερα μετά από τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της Σύνοδου της G20 στο Αμβούργο.
Ο Peña Nieto, τον οποίο ο Trump αποκάλεσε «φίλο» του, είπε από την πλευρά του ότι η συνάντηση με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους θα «μας βοηθήσει να συνεχίσουμε έναν πολύ στενό διάλογο» με επίκεντρο τη NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών).
Ο Donald Trump έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι θα οικοδομήσει ένα τείχος μήκους 3.142 χιλιομέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, με στόχο να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Εντούτοις, το αμερικανικό Κογκρέσο αρνείται προς το παρόν να χρηματοδοτήσει την ανέγερση αυτού του πολυδάπανου έργου και περιορίστηκε στο να αποδεσμεύσει χρήματα για να ενισχύσει κυρίως την παρακολούθηση των συνόρων με τεχνολογικά μέσα.
Η πραγματική μάχη για τη χρηματοδότηση θα εκτυλιχθεί κατά τη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού, εκείνου του 2018, που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης