Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Σινά κατά στρατιωτών της Αιγύπτου

Le Monde: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Σινά κατά στρατιωτών της Αιγύπτου
Ο στρατός υποστηρίζει ότι ανέκτησε τον έλεγχο μετά την αιματηρή επίθεση με πολλά θύματα εκατέρωθεν
Η οργάνωση "Επαρχία του Σινά", παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, ανέλαβε το Σάββατο 8 Ιουλίου την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν μία μέρα πριν (7/7) σε ένα φυλάκιο του στρατού στη χερσόνησο του Σινά, με συνέπεια 26 νεκρούς και τραυματίες, όπως γράφει η Le Monde.
Με μία ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο μέσω των social media η οργάνωση ανέφερε ότι "στρατιώτες του χαλιφάτου" επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού, νότια της κοινότητας Rafah, κοντά στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας.
Ο στρατός έκανε με τη σειρά του λόγο για μία τρομοκρατική επίθεση από εξτρεμιστές, αλλά και ότι σκότωσε καμιά 40αριά από αυτούς και ότι έχει ανακτήσει σε πολλά σημεία τον έλεγχο.
Πρόσθεσε επίσης ότι 26 στρατιώτες σκοτώθηκαν ή, τραυματίστηκαν χωρίς να δώσει πιο σαφή απολογισμό.
Από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον Mohamed Morsi το 2013, εξτρεμιστικές οργανώσεις, κυρίως η Επαρχία του Σινά, που θεωρείται σύμμαχος του Ισλαμικού Κράτους, πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες κυρίως στη χερσόνησο του Σινά.
Μία άλλη ισλαμιστική οργάνωση η Hasam ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού την Παρασκευή 7/7.
Η αστυνομία κατηγορεί τη συγκεκριμένη οργάνωση ότι είναι φίλα προσκείμενη με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ένα κίνημα που θεωρείται τρομοκρατικό από τις αιγυπτιακές αρχές.
Τους τελευταίους μήνες η Hasam έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές δολοφονίες στο Κάιρο και το δέλτα του Νείλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης