Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Διαθέτουμε αποθεματικά ύψους 340 δισ.ευρώ - Δεν ανησυχούμε για το μποϊκοτάζ

Κατάρ: Διαθέτουμε αποθεματικά ύψους 340 δισ.ευρώ - Δεν ανησυχούμε για το μποϊκοτάζ
«Αυτή είναι η αξιοπιστία του συστήματός μας, έχουμε αρκετά μετρητά για να αντέξουμε οποιοδήποτε σοκ», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης του Κατάρ
Η οικονομία του Κατάρ είναι σε θέση να αντεπεξέλθει πλήρως στις επιπτώσεις των κυρώσεων από τα γειτονικά κράτη του Περσικού Κόλπου εκτιμά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Abdullah Saud Al-Thani.
Μάλιστα ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη του στο CNBC επισημαίνει ότι, ξένοι παρατηρητές είναι καλοδεχούμενοι να ερευνήσουν λογαριασμούς και ροές κεφαλαίων απαντώντας στις κατηγορίες περί ενίσχυσης τρομοκρατικών οργανώσεων.
«Δεν είμαστε ένοχοι», τόνισε ο Al-Thani σε σημερινή (9/7) του συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο.
Το Κατάρ από τις 5 Ιουνίου 2017 βρίσκεται αντιμέτωπο με το μποϊκοτάζ, που του έχουν επιβάλλει Σαουδική Αραβία,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  Αίγυπτος και  Μπαχρέιν.
Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και πως έχει συμμαχήσει με το Ιράν.
Την Πέμπτη το βράδυ (6/7?2017), τα τέσσερα αραβικά έθνη εξέδωσαν κοινή δήλωση για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Κατάρ.
Ο Al-Thani τόνισε, πως η κεντρική τράπεζα του Κατάρ διαθέτει  40 δισ. δολάρια σε αποθεματικά μετρητών συν χρυσό.
Επιπλέον, η κρατική επενδυτική εταιρεία Qatar Investment Authority διαθέτει 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθεματικά που θα μπορούσε να ρευστοποιήσει, όπως πρόσθεσε.
Μίλησε επίσης για μακροπρόθεσμες συμβάσεις στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.
«Αυτή είναι η αξιοπιστία του συστήματός μας, έχουμε αρκετά μετρητά για να αντέξουμε οποιοδήποτε σοκ», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης του Κατάρ.
«Δεν πιστεύουμε λοιπόν ότι υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε αυτή τη στιγμή.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το περιβάλλον μας αποδεικνύει σε όλους ότι πρώτα απ 'όλα είμαστε ισχυροί, ισχυροί και ανθεκτικοί σε κάθε είδους κραδασμούς», επισήμανε ο Al Thani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης