Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίρεται η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία για τις αεροπορικές εταιρείες Royal Jordanian και Kuwait Airways

Αίρεται η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία για τις αεροπορικές εταιρείες Royal Jordanian και Kuwait Airways
Πρόκειται για τις τελευταίες αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, που απαλλάσσονται από την απαγόρευση των ΗΠΑ
Την άρση της απαγόρευσης μεταφοράς φορητών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των αεροσκαφών τους στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (9/7) οι αεροπορικές εταιρείες  Royal Jordanian και Kuwait Airways.
Πρόκειται για τις τελευταίες αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, που απαλλάσσονται από την απαγόρευση των ΗΠΑ.
Η Royal Jordanian και η Kuwait Airways συμμετέχουν στην Emirates, την Etihad Airways, την Qatar Airways και την Turkish Airilne, που ήδη έχουν ανακοινώσει την άρση της απαγόρευσης.
Τον Μάρτιο 2017, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν φορητούς υπολογιστές και άλλες μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές σε απευθείας πτήσεις από 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες - Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ και Τουρκία – προκειμένου να εξαλείψουν την πιθανότητα μεταφοράς βομβών μέσω των συσκευών.
Η Royal Jordanian, η οποία πετά στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Ντιτρόιτ από το Αμμάν της Ιορδανίας, εφάρμοσε την απαγόρευση στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων ασφαλείας.
Η κρατική εταιρεία Kuwait Airways, η οποία πετά από το Κουβέιτ στη Νέα Υόρκη μέσω της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι η απαγόρευση άρχισε μετά από επιθεωρήσεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ στις πτήσεις της.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 29 Ιουνίου ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις προς τη χώρα, απαιτώντας επιπλέον χρόνο για την επιθεώρηση επιβατών και ηλεκτρονικών συσκευών για πιθανές εκρηκτικές ύλες.
Τα νέα μέτρα των ΗΠΑ, τα οποία θα ισχύουν εντός τριών εβδομάδων από την ανακοίνωση, θα επηρεάσουν περίπου 325.000 επιβάτες την ημέρα που ταξιδεύουν σε 180 αεροπορικές εταιρείες από 280 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης