Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Σχηματίζει ειδική επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου

tags :
Κατάρ: Σχηματίζει ειδική επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου
Ανάμεσα στα μέλη της νεοσυσταθείσας επιτροπής θα περιλαμβάνονται τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Τη συγκρότηση μίας ειδικής επιτροπής προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τις τέσσερις αραβικές χώρες που την έχουν απομονώσει, ανακοίνωσε το Κατάρ, καθώς η χώρα έχει υποστεί σημαντικές ζημίες λόγω του αποκλεισμού του.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανακοίνωσε ήρθε από τον εισαγγελέα της χώρας, Ali Al-Marri, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα χειριστεί διεκδικήσεις ιδιωτικών εταιρειών, δημοσίων ιδρυμάτων καθώς και ατόμων που έχουν ζημιωθεί από την εν λόγω εξέλιξη.
Παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την σχετική απόφαση, επεσήμανε ότι η επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τόσο εσωτερικούς όσο και διεθνείς μηχανισμούς προκειμένου να επιδιώξει τις αποζημιώσεις, ενώ πρόσθσε ότι ανάμεσα στα μέλη της θα περιλαμβάνονται τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και αρκετές ημέρες, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπρος και το Μπαχρέιν έχουν διακόψει κάθε επαφή με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις, γεγονός που η Ντόχα αρνείται κατηγορηματικά.
Μάλιστα, οι τέσσερις χώρες έστειλαν στο Κατάρ μία λίστα με 13 αιτήματα προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός του, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή από την πλευρά της Ντόχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης