Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενίσχυε την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη

Κρεμλίνο: Η προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενίσχυε την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη
Putin και Trump δεν έδωσαν υποσχέσεις για την κυβερνοασφάλεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Μια ενδεχόμενη προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενίσχυε την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα (10/7/2017) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, είχε δηλώσει πως η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν συζητήσεις για έναν οδικό χάρτη για την προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, με το Κίεβο να δεσμεύεται να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έως το 2020.
Ο Peskov, σχολιάζοντας επίσης μια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα χιλιάδες στρατεύματά της από την Ουκρανία, τόνισε ότι η Ρωσία δεν διαθέτει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν έδωσαν αλληλο-υποσχέσεις για να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, αλλά δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ο Peskov δήλωσε ακόμη ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τον Ρώσο δικηγόρο που φέρεται να συναντήθηκε με τον γιο του Trump, Donald Trump Jr., τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου, Paul Manafort, καθώς και τον γαμπρό του, Jared Kushner, πέρυσι, δύο εβδομάδες αφότου ο Trump κέρδισε την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία.
Δημοσίευμα των «New York Times» ανέφερε ότι οι συνεργάτες του Trump συναντήθηκαν με δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο, αφού τους υποσχέθηκαν επιζήμιες πληροφορίες σχετικά με τη Hillary Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης