Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 142 εκατ. δολάρια τελικά η «καμπάνα» στη Wells Fargo για την αυθαίρετη δημιουργία λογαριασμών πελατών

Στα 142 εκατ. δολάρια τελικά η «καμπάνα» στη Wells Fargo για την αυθαίρετη δημιουργία λογαριασμών πελατών
Η τράπεζα εξέφρασε την ικανοποίησή της και γνωστοποίησε πως θα εκδώσει προκηρύξεις που θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης στους πελάτες που επηρεάστηκαν
Το ποσό των 142 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει εν τέλει η Wells Fargo για το σκάνδαλο μεγατόνων με την αυθαίρετη δημιουργία λογαριασμών πελατών, μετά και την επίσημη προκαταρκτική απόφαση –έπειτα από διακανονισμό– του δικαστηρίου της Καλιφόρνια.
Ο αρχικός «λογαριασμός» έφτανε τα 180 εκατ. δολάρια.
Η τράπεζα εξέφρασε την ικανοποίησή της και γνωστοποίησε πως θα εκδώσει προκηρύξεις που θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης στους πελάτες που επηρεάστηκαν από τις αθέμιτες πρακτικές της.
Εάν ο διακανονισμός λάβει τελική έγκριση από τις Η.Π.Α., η τράπεζα αναμένει να διακανονίσει ουσιαστικά όλες τις αξιώσεις σε δέκα εκκρεμείς αγωγές σχετικά με την υπόθεση.
Η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής βρίσκεται στο στόχαστρο για την αυθαίρετη δημιουργία 2,1 εκατ. λογαριασμών πελατών, λόγω της προσπάθειας των στελεχών της να κερδίσουν παραπάνω μπόνους.
Το χτύπημα για την αξιοπιστία της τράπεζας ήταν καίριο.
Τον Απρίλιο 2017, η τράπεζα προχώρησε και στην επανάκτηση μπόνους συνολικού ύψους 75 εκατ. δολαρίων, μετά από εσωτερική έρευνα για το σκάνδαλο.
Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσό των μπόνους που ανακτήθηκαν και θα ανακτηθούν φτάνει πλέον τα 180 εκατ. δολάρια.
Να επισημανθεί ότι το α’ 3μηνο 2017, τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo παρέμειναν αμετάβλητα στα 5,46 δισ. ή 1 δολάρια ανά μετοχή παρέμειναν, σε ετήσια βάση.
Ο κύκλος εργασιών για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασε τα 22 δισ. δολάρια, έναντι 22,3 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης