Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Οι χρηματικές αξιώσεις της ΕΕ για το Brexit είναι εκβιαστικές

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Οι χρηματικές αξιώσεις της ΕΕ για το Brexit είναι εκβιαστικές
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα του θα επιτύχει μία «εξαιρετική συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ως «εκβιαστικό» χαρακτήρισε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, το ποσό που αξιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ηνωμένο Βασίλειο στα πλαίσια του Brexit, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες μάταια ελπίζουν ότι θα λάβουν τα εν λόγω χρήματα.
Συγκεκριμένα, ο Johnson, σε ερώτηση που του τέθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο για τα χρήματα που επιθυμεί η ΕΕ, ανέφερε πως «τα ποσά που έχω δει μέχρι στιγμής μου φαίνονται εκβιαστικά», καθιστώντας σαφές ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να πληρώσει τον σχετικό λογαριασμό.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ έχει ζητήσει από τη Βρετανία δεκάδες δισ. ευρώ, στα πλαίσια του «νομοσχεδίου εξόδου», προκειμένου να καλύψει ένα μέρος των μελλοντικών δεσμεύσεων που είχει πραγματοποιήσει η χώρα ενώ ήταν ακόμα μέλος της Ένωσης.
Παράλληλα, ο Johnson πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει σχέδια για το ενδεχόμενο μίας «μη συμφωνίας», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα επιτύχει μία εξαιρετική συμφωνία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης