Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Το πιο ευχάριστο νέο για το ελληνικό χρηματιστήριο...

tags :
Το πιο ευχάριστο νέο για το ελληνικό χρηματιστήριο...

Ποια είναι η ελληνική μετοχή στο ΤΟP10 όλων των Emerging Markets

HSBC- JOHN LOMAX: ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ – ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ TOP 10 ΟΛΩΝ ΤΩΝ EMERGING MARKETS

Με χθεσινό του report ο John Lomax (Head of Global Emerging Markets Equity Strategy HSBC) αναβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο, σε σύσταση overweight και από 0.40% το πάει στο 1%.

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, ο John Lomax είναι ο άνθρωπος που το καλοκαίρι του 1999 όταν ο ΓΔ ήταν στις 5340 μονάδες είχε βγάλει report λέγοντας ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η μητέρα όλων των φουσκών.

Τότε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Αξία τον χλεύαζε και έλεγε ποιος είναι αυτός John Lomax και ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Από τότε, ο κος Lomax για πρώτη φορά βγήκε χθες και λέει αγοράστε Ελλάδα φουλ.

Στη σελίδα 32 του report η HSBC έχει τις 10 προτεινόμενες μετοχές από όλα τα emerging markets που προτείνει στους πελάτες της για αγορά.



Στο large & mid cap portfolio η μοναδική ελληνική μετοχή είναι η ALPHA BANK (τιμή στόχο 3.15€). Ακόμα, το πιο σημαντικό είναι ότι από τις 10 μετοχές που προτείνει η μοναδική που έχει απόδοση υψηλότερη από το 45.16% που έχει η ALPHA BANK, για να πιάσει την τιμή στόχο της, είναι η Ρώσικη SBERBANK με απόδοση 57.72%.

Αυτό είναι τεράστια τιμή για την ALPHA BANK γιατί όπως αντιλαμβάνεστε την συγκρίνει όχι μόνο με τράπεζες αλλά με παντός είδους μετοχές από όλες τις αναδυόμενες αγορές (πχ Περού, Κολομβία, Ινδία, Αίγυπτο, Ρωσία κλπ).

Τα ευχάριστα όμως για τις ελληνικές μετοχές δεν τελειώνουν εδώ, συνεχίζονται. Στο small cap portfolio με τις top 10 μετοχές που προτείνει η HSBC είναι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (τιμή στόχο 0.32€) και τα JUMBO (τιμή στόχο 18€).

Ολοκληρώνοντας αοπλά να αναφέρουμε ότι το report του John Lomax είναι το πιο ευχάριστο νέο για το ελληνικό χρηματιστήριο γιατί μέσω αυτού ανοίγουν οι πόρτες διάπλατα για να γίνει πραγματικό "ντου" από τα emerging markets funds. Επίσης είναι μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες ότι τα χειρότερα είναι πίσω τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης