Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρευνα σοκ για την Ελλάδα: Θα αντιμετωπίσει έντονη λειψυδρία μέχρι το 2040!

Έρευνα σοκ για την Ελλάδα: Θα αντιμετωπίσει έντονη λειψυδρία μέχρι το 2040!
Μερικοί μόνο από τους λόγους που οδήγησαν στη δυσοίωνη πρόβλεψη είναι οι καιρικές συνθήκες, η κλιματική αλλαγή και η κάκιστης διαχείρισης από πλευρά των τοπικών αρχών και των πολτών
Μία από τις πιο ανησυχητικές έρευνες –αν όχι η πιο ανησυχητική– για την Ελλάδα και 32 άλλες χώρες δημοσιοποίησε σήμερα (12 Ιουλίου 2017) το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Έρευνας, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μελλοντική έντονη λειψυδρία.
Μερικοί μόνο από τους λόγους που οδήγησαν στη δυσοίωνη πρόβλεψη είναι οι καιρικές συνθήκες, η κλιματική αλλαγή και η κάκιστης διαχείρισης από πλευρά των τοπικών αρχών και των πολτών.
Η Ελλάδα, βρισκόμενη στην 28η θέση, αντιμετωπίζει πιθανότητα μεγαλύτερη από 80% να στερηθεί το απαραίτητο για τη διαβίωση του πληθυσμού και την κάλυψη των αναγκών της νερού μέχρι το 2040, καθώς το κλίμα γίνεται θερμότερο, οι ζεστές ημέρες του χρόνου αυξάνονται και παρόλα αυτά, απουσιάζουν οι υποδομές για τη συλλογή, διατήρηση και αξιοποίηση του πόσιμου υγρού, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου.
Στη λίστα περιλαμβάνονται χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας, καθώς και ορισμένες ακόμα ευρωπαϊκές, όπως τα Σκόπια και η Ισπανία, ενώ διακρίνει κανείς και το όνομα της Τουρκίας. Στον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας περιλαμβάνονται οκτώ χώρες και συγκεκριμένα το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Παλαιστίνη (έχει αναγνωριστεί από οργανισμούς και κράτη) και το Ισραήλ.
Ως αποτέλεσμα, οι 33 χώρες καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα για να προφυλάξουν τον πληθυσμό και τις υποδομές τους.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης