Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Ο Μαρτίνης μου ζήτησε να κάνω τροπολογία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Λοβέρδος: Ο Μαρτίνης μου ζήτησε να κάνω τροπολογία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν
Ο πρώην υπουργός Υγείας κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας
«Ο Ανδρέας Μαρτίνης μου ζήτησε να κάνω τροπολογία για την πώληση του Ντυνάν».
Αυτό υποστήριξε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, με την ιδιότητα του τότε υπουργού Υγείας, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι με την τροπολογία αυτή διασφάλισε τον κοινωφελή χαρακτήρα του «Ερρίκος Ντυνάν».
Ο κ. Λοβέρδος, ως το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή, ερωτηθείς για την τροπολογία που έγινε επί ημερών του, δήλωσε ότι «επρόκειτο για τροπολογία ειδικού περιεχομένου μετά από εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, με βάση την οποία μπορούσε να τροποποιηθεί το ειδικό καθεστώς του Ντυνάν, διατηρώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα του».
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε, ότι «το έκανε αφού πρώτα είχε την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να μεταβληθεί η πορεία του συγκεκριμένου ιδρύματος» και αυτό «το 2012, όταν είχαν αποτύχει όλες οι προσπάθειες να σταθεί όρθιο το Ντυνάν».
Σε όλα τα σημεία της κατάθεσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την άποψη ότι «το ίδιο το ''Ερρίκος Ντυνάν'' και ο Ανδρέας Μαρτίνης ήθελε να γίνει η πώληση του νοσοκομείου».
Συγκεκριμένα, ο τότε υπουργός Υγείας υποστήριξε στην επιτροπή, ότι «στη συνεδρίαση του ΔΣ (1-6-2011), ο πρόεδρος του Ντυνάν κ. Μαρτίνης, πρότεινε στον υπουργό (Ανδρέα Λοβέρδο) να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να είναι εφικτή η πώληση του νοσοκομείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης