Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η διαφθορά υπονομεύει όλες τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Juncker: Η διαφθορά υπονομεύει όλες τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Την ελπίδα το Κίεβο να ενοποιηθεί περαιτέρω στην Ε.Ε. με την ένταξή του στην τελωνειακή ένωση εξέφρασε ο Poroshenko 
Η διαφθορά υπονομεύει όλες τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα (13/7/2017) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, την ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko, δεσμεύθηκε να επιδιώξει ολοένα και μεγαλύτερη ενοποίηση με το μπλοκ.
Ο Juncker και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ήταν στο Κίεβο για μια 24ωρη Σύνοδο κορυφής με τον Poroshenko, μετά την τελική επικύρωση ενός νέου εμπορικού συμφώνου που εξόργισε τη Ρωσία.
«Αυτό που ζητάμε… είναι να αυξήσουμε την καταπολέμηση της διαφθοράς, διότι η διαφθορά υπονομεύει όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει αυτό το μεγάλο έθνος», ανέφερε ο Juncker σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Εξακολουθούμε να ανησυχούμε πολύ», πρόσθεσε.
Η Ε.Ε. και ο κύριος οικονομικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έχουν ζητήσει τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς, αλλά ο Juncker δήλωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε νέα λύση.
«Σήμερα συμφωνήσαμε ότι εάν η Ουκρανία ιδρύσει... ένα ειδικό τμήμα αφιερωμένο σε αυτό το ζήτημα, αυτό θα είναι αρκετό», δήλωσε.
Από την πλευρά του, αν και η πλήρης ένταξη στην Ε.Ε. για την Ουκρανία είναι ακόμη μακρινή, ο Poroshenko υπογράμμισε ότι το Κίεβο ελπίζει να ενοποιηθεί περαιτέρω στην Ε.Ε. με την ένταξή του στην τελωνειακή ένωση και να γίνει μέλος της ανοικτής συνοριακής ζώνης του Σένγκεν.
«Ακόμη και από σήμερα, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση των ονείρων μας», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης