Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια – Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Τσίπρας: Η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια – Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην π.Γ.Δ.Μ. τονίζομτας πως «είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος για να υπάρξει μια αμοιβαία λύση στο θέμα της ονομασίας»
Μήνυμα για ενότητα και ενισχυμένη συνεργασία των χωρών των Βαλκανίων απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τις συναντήσεις με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Boyko Borissov, και τον Σέρβο Πρόεδρο, Αeksandar Vucic.
Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια, τονίζοντας πως Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία πρέπει να παίξουν ένα ουσιαστικό ρόλο σταθερότητας στην περιοχή, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ανησυχίες στην Ευρώπη, λόγω γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων.
«Χρειάζεται διάλογος για την προοπτική ανάπτυξης ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή.
Είμαστε απέναντι σε εθνικιστικές κορώνες και στην μισαλλοδοξία», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, όχι μόνο λόγω των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά επειδή το Βελιγράδι εκπληρώνει όλους τους όρους που της τέθηκαν στην προ ενταξιακή περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην π.Γ.Δ.Μ. τονίζομτας πως «είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος για να υπάρξει μια αμοιβαία λύση στο θέμα της ονομασίας».
Στη συνέχεια, γνωστοποίησε τα σχέδια για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας και στον ενεργειακό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης