Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θάνου: Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι τα 2.000 ευρώ της σύνταξης μου

Θάνου: Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι τα 2.000 ευρώ της σύνταξης μου
Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπεραμύνθηκε της απόφασης της να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης στη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού
Της απόφασης της αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης στη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού υπεραμύνθηκε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Αθηνών.
«Αποδέχτηκα τον πρόταση του Πρωθυπουργού για να αναλάβω τη διεύθυνση της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργικού γραφείου, διότι θέλω να εξακολουθήσω να υπηρετώ από μια κρατική, θεσμική θέση, προσφέροντας την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα στα 42 χρόνια της δικαστικής μου σταδιοδρομίας», είπε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Μάλιστα, τόνισε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αμισθί και ότι κανείς δεν δικαιούται να της καταλογίσει «συναλλαγή ή πελατειακή σχέση».
«Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχθηκε εκτίμησε πως «τους φοβίζει η συνεργασία, γιατί απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».
Στρέφοντας τα βέλη της κατά της ΝΔ, η κ. Θάνου τόνισε «το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
‘Η ο τότε εν ενεργεία Αρεοπαγίτης και εν ενεργεία πρόεδρος των δικαστών παραιτήθηκε και την επομένη μέρα κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2012 και μάλιστα τότε έκανε και δηλώσεις η ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τη Δικαιοσύνη.
Τώρα το τότε "ενδιαφέρον" μετατρέπεται σε "αγωνία" δήθεν για το ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης