Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το κράτος θα ξεμείνει από internet διότι δεν πληρώνει τους παρόχους OTE και Forthnet

Το κράτος θα ξεμείνει από internet διότι δεν πληρώνει τους παρόχους OTE και Forthnet
Οι υποχρεώσεις των δύο παρόχων έναντι του ελληνικού Δημοσίου ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και η παροχή υπηρεσιών των δύο εταιρειών  είναι στον... αέρα καθώς έληξε η συμφωνία
Η Cosmote… δροσίζει τους χρήστες του internet με καλοκαιρινά πακέτα προσφορών και τους βάζει στην εποχή των Giga Byte, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι κρατικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.. στεγνώνουν και από τα ελάχιστα mega byte.
Τα γραφεία υπουργών στο Σύνταγμα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας διαπιστώνεται ότι το internet… σέρνεται παρότι πολλά υπουργεία και ειδικότερα στο υπουργείο Οικονομιών στην πλατεία Συντάγματος διαθέτει οπτική ίνα.
Το ελληνικό Δημόσιο ζει στην εποχή του αραμπά - internet καθώς παρουσιάζει πολλά προβλήματα.
Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως είναι αυτό της εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς οι υπάλληλοι χρειάζονται υψηλές ταχύτητες για να εκπληρώσουν την εργασία τους για να εξυπηρετήσουν σωστά τους πολίτες που προσέρχονται στην εφορία, όπως και σε άλλες υπηρεσίες όπως είναι ο ΕΦΚΑ και ο πρώην ΟΑΕΕ.
Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος έχει δέσει «χειροπόδαρα» τον κρατικό μηχανισμό καθώς είναι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος των κρατικών υπηρεσιών εκτός των υπηρεσιών που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη που στην περίπτωση αυτή ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος είναι η Forthnet.
Πρόκειται για συμφωνίες που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τους δύο παρόχους για να του δίνουν υπηρεσίες μέσα από το πρόγραμμα Σύζευξης.
Η διοίκηση του Μιχάλη Τσαμάζ μάλλον έχει αποφασίσει να κρατήσει σκληρή στάση έναντι του πελάτη που είναι ο Δημόσιος Τομέας καθώς ο ΟΤΕ δεν έχει  πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Οι υποχρεώσεις των δύο παρόχων έναντι του ελληνικού Δημοσίου ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και η παροχή υπηρεσιών των δύο εταιρειών  είναι στον... αέρα καθώς έληξε η συμφωνία.
Το  ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πληρώσει τις εταιρείες για τις υπηρεσίες που λαμβάνει και να σημειωθεί οι οφειλές ανέρχονται σε δεκάδες  εκατομμύρια ευρώ.
Με νομοθετικές παρατάσεις αντιμετωπίζετε το πρόβλημα για να μην μείνουν κρατικές υπηρεσίες χωρίς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.   
Οι πάροχοι ΟΤΕ και Forthnet συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες με την προσδοκία κάποια στιγμή το ελληνικό κράτος να τους εξοφλήσει.  
Πάντως οι πολίτες που συναλλάσσονται με υπηρεσίες του κράτους που εδρεύουν στην Αθήνα διαπιστώνουν ότι το intenert… σέρνεται με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής για την έκδοση μιας βεβαίωσης να μετατρέπεται σε μαρτύριο.  
Προϊστάμενοι υπηρεσιών λένε ότι το internet πέφτει κάθε δέκα λεπτά χωρίς να έχουν γίνει κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις και αρκετοί καταλογίζουν  ευθύνες στον πάροχο.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος   
ntheo@bankingnerws.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης