Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βρεθεί εκ νέου σε «επικίνδυνα νερά»

Dimon (JP Morgan): Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βρεθεί εκ νέου σε «επικίνδυνα νερά»
«Δεν είχαμε ποτέ τέτοια προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης στο παρελθόν»  σημείωσε ο Dimon σε συνδιάσκεψη στο Παρίσι
Η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά το προσεχές μέλλον εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon ενώ κεντρικές τράπεζες περιορίζουν τις μαζικές αγορές ομολόγων.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχουν δημιουργήσει ένα συνολικό ισολογισμό περιουσιακών στοιχείων σχεδόν 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τον Dimon η ποσοτική χαλάρωση με τρισεκατομμύρια δολάρια με στόχο τη σταθεροποίηση των οικονομιών εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης, «ήταν μια πρωτοφανής πρόκληση και κανείς δεν γνώριζε πραγματικά πώς θα οδηγούσε».
«Δεν είχαμε ποτέ τέτοια προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης στο παρελθόν, αναλάβαμε ρίσκο δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις στην οικονομία»  σημείωσε ο Dimon σε συνδιάσκεψη στο Παρίσι.
Μόνο η Fed διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τη διάθεση των οποίων θέλει να ξεκινήσει εντός του 2017
Ο Dimon δήλωσε ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία αγορών, καθώς όλοι οι παραδοσιακοί αγοραστές κρατικού χρέους κατά την τελευταία δεκαετία αρχίζουν να πωλούν περιουσιακά στοιχεία ταυτόχρονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης