Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Carlyle αγοράζει τη βελγική εταιρεία αεροδρομίων ADB Safegate με 900 εκατ. ευρώ

tags :
To Carlyle αγοράζει τη βελγική εταιρεία αεροδρομίων ADB Safegate με 900 εκατ. ευρώ
Η ADB Safegate, με έδρα το Βέλγιο, ειδικεύεται στο φωτισμό αεροδιαδρόμων και  αεροδρομίων  αλλά και στα συστήματα σύνδεσης των πύργων ελέγχων
Το επενδυτικό γκρουπ Carlyle ήλθε σε συμφωνία για την εξαγορά της βελγικής εταιρείας φωτισμού αεροδιαδρόμων ADB Safegate με το τίμημα να ανέρχεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους,  σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.
Η ADB Safegate, με έδρα το Βέλγιο, ειδικεύεται στο φωτισμό αεροδιαδρόμων και  αεροδρομίων  αλλά και στα συστήματα σύνδεσης των πύργων ελέγχων.
Η ADB είχε εξαγοραστεί  το 2013 από τον επενδυτικό όμιλο  PAI Partners αντί του ποσού των 208 εκατομμυρίων ευρώ από την  Montagu.
Δραστηριοποιείται και πωλεί τα προϊόντα της σε 2.500 αεροδρόμιο παγκοσμίως και τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν το 2017 στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Η ADB ιδρύθηκε το 1920 από τον Βέλγο επιχειρηματία Adrien de Backer, αρχικά ως προμηθευτής ειδικών φαναριών για τις πλημμύρες.  
Ειδικεύτηκε στον φωτισμό αεροδρομίων από το 1947 και αγοράστηκε από τη Siemens το 1987, η οποία τελικά πώλησε την εταιρεία στη Montagu το 2009.

  www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης