Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ καλεί Γερμανία και Τουρκία να επιλύσουν άμεσα τις διαφορές τους

tags :
Το ΝΑΤΟ καλεί Γερμανία και Τουρκία να επιλύσουν άμεσα τις διαφορές τους
Ο επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας κάλεσε τους Gabriel και Cavusoglu, προκειμένου να τους συστήσει να επιλύσουν τις διαφορές τους
Τηλεφωνικές επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών Γερμανίας και Τουρκίας Sigmar Gabgriel και Mevlut Cavusoglu αντίστοιχα είχε την Παρασκευή 14 Ιουλίου  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenberg.
Ο επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας κάλεσε τους Gabriel και Cavusoglu, προκειμένου να τους συστήσει να επιλύσουν τις διαφορές τους, που προέκυψαν από την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών σε αεροπορική βάση του Ικονίου.
Από την πλευρά της η Γερμανία αρνήθηκε να εκδώσει αιτούντες άσυλο Τούρκους στρατιωτικούς.
Η Άγκυρα αναφέρει ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 ενώ το Βερολίνο απαιτεί την απελευθέρωση ενός  Γερμανού δημοσιογράφο.
«Ελπίζουμε ότι η Γερμανία και η Τουρκία θα μπορούν να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή ημερομηνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ σχετικά με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όπου υπηρετούν συμπατριώτες τους στρατιώτες.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας βρίσκονται υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο και το Βερολίνο υποστηρίζει ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις στρατιωτικές δυνάμεις.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης