Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Κατά +8,6% ενισχύθηκαν τα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 857 εκατ. δολ.

tags :
BlackRock: Κατά +8,6% ενισχύθηκαν τα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 857 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά +6% στα 2,97 δισ. δολ.
Άνοδο της τάξεως του +8,6% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της BlackRock, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή περιουστιακών στοιχείων παγκοσμίως, την ίδια στιγμή που τα έσοδά της, αν και κινήθηκαν ανοδικά, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 857 εκατ. δολ. (5,22 δολ. ανά μετοχή) έναντι 789 εκατ. δολ. (4,73 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά +6%, στα 2,97 δισ. δολ., χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρεθούν σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 2,99 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά τα κεφάλαια υπό διαχείριση, καταγράφηκε σημαντική αύξηση της τάξεως του +16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 5,69 τρισ. δολ.
«Παρά το γεγονός ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό χρημάτων παραμένει στο περιθώριο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να δίνουν περισσότερη βάση στα περιουσιακά στοιχεία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου Larry Fink, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι «καθώς επιδιώκουμε να προσφέρουμε αυξημένη αξία τόσο για τους πελάτες όσο και για τους μετόχους, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στραγητικά για τη βελτίωση της ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης