Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στις 20/07 ο Draghi θα στείλει σήμα για αποφάσεις τον Σεπτέμβριο - Αργή η έξοδος από το QE

Deutsche Bank: Στις 20/07 ο Draghi θα στείλει σήμα για αποφάσεις τον Σεπτέμβριο - Αργή η έξοδος από το QE
Παρά τις πιέσεις της Γερμανίας, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να λάβει ραγδαίες αποφάσεις για το tapering
«Σήμα» για αποφάσεις τον Σεπτέμβριο αναφορικά με το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, αναμένεται να στείλει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
 Η γερμανική τράπεζα, εκτιμά σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου 2017, ότι η έξοδος από το QE θα πραγματοποιηθεί με αργούς ρυθμούς.
Μια αργή έξοδος από το QΕ θα είναι ευθυγραμμισμένη με τις δηλώσεις Draghi, καθώς και με το outlook για τον δομικό πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες δεν είναι ακόμη αρκετά «σφικτές» ώστε να αλλάξει το outlook για την οικονομία ή το «σήμα» του κεντρικού τραπεζίτη για τη νομισματική πολιτική, σημειώνουν οι αναλυτές.
Ωστόσο ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μιας σύγχυση για την έξοδο ή όχι από το QE (“stop/start” exit), προειδοποιεί η Deutsche Bank.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Draghi θα ανοίξει στις 20 Ιουλίου 2017 την πόρτα για αποφάσεις τον Σεπτέμβριο σχετικά με το QE, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί προκαταβολικά.
Σημειώνεται επίσης ότι παρά τις πιέσεις της Γερμανίας, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να λάβει ραγδαίες αποφάσεις για το tapering, άλλωστε και οι πολιτικές αποφάσεις είναι αργές και δύσκολες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης