Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβερνοεπίθεση στη FedEx προκαλεί ακόμα προβλήματα στα συστήματα και τις υπηρεσίες της εταιρείας

tags :
Η κυβερνοεπίθεση στη FedEx προκαλεί ακόμα προβλήματα στα συστήματα και τις υπηρεσίες της εταιρείας
Ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των συστημάτων που μολύνθηκαν από τον ιό μετά την επίθεση στις 27 Ιουνίου 2017.
Η FedEx, η εταιρεία παράδοσης και διανομής, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ότι η ψηφιακή επίθεση κατά της θυγατρικής της TNT Express "πιθανότατα" είχε σημαντικό αντίκτυπο, καθώς οι πελάτες "εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθυστερημένες υπηρεσίες και τιμολογήσεις".
Η εταιρεία ανέφερε στις αμερικανικές αρχές, ότι «είχε απώλειες εσόδων λόγω των μειωμένων παραγγελιών της TNT και των πρόσθετων δαπανών που σχετίζονται με την εφαρμογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης και την αποκατάσταση των συστημάτων που υπέστησαν ζημιές».
Ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των συστημάτων που μολύνθηκαν και είναι πιθανό ότι η TNT δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως όλα τα χτυπημένα συστήματα και να ανακτήσει όλα τα κρίσιμα επιχειρηματικά δεδομένα που χτυπήθηκαν από τον ιό.
Η FedEx δήλωσε ότι προσβλήθηκε από τον ιό Petya, ο οποίος ξεκίνησε στην Ουκρανία στις 27 Ιουνίου 2017 πριν εξαπλωθεί σε 60 χώρες.
Το κακόβουλο πρόγραμμα κρυπτογραφεί, ή καταστρέφει δεδομένα, καθιστώντας πολύ δύσκολο ή μερικές φορές αδύνατο να επανέλθουν.
Στην περίπτωση της επίθεσης TNT, η FedEx δήλωσε ότι μολύνθηκε μέσω ενός ουκρανικού λογισμικού φορολογίας.
Η TNT Express, την οποία απέκτησε η FedEx προς τα τέλη του 2016, είναι διεθνής εταιρεία μεταφορών και παράδοσης.
Λειτουργεί σε περισσότερες από 200 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης