Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άρχισαν οι απολογίες για το κακούργημα της απιστίας στελεχών της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ

Άρχισαν οι απολογίες για το κακούργημα της απιστίας στελεχών της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ
Ήδη ο κατηγορούμενος από την ΔΕΚΟ έδωσε απολογία στον κ. Σαργιώτη 
O Ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης άρχισε τον κύκλο απολογιών για το κακούργημα της απιστίας στελεχών της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ, σχετικά με την υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη, Παναγιώτη Μαυρίκου.
Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.
Ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων, κατά την δικογραφία, διαφημιστικών ολοκληρώνει πλέον την έρευνα του αποστέλλοντας κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.
Ήδη ο κατηγορούμενος από την ΔΕΚΟ έδωσε απολογία στον κ. Σαργιώτη και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται η απολογία τους το προσεχές διάστημα.
Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για ποσά που κρίνονται “δυσανάλογα υψηλά” σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης