Τελευταία Νέα
Πολιτική

Oettinger (ΕΕ): Να δοκιμάσει η Ελλάδα έξοδο στις αγορές – Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο

Oettinger (ΕΕ): Να δοκιμάσει η Ελλάδα έξοδο στις αγορές – Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο
Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επιστροφής και υπάρχει και μια διαδικασία προστασίας από την ΕΕ τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Να βγει στις αγορές προτρέπει την Ελλάδα ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, G. Oettinger, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενθαρρύνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.
«Εγώ λέω δοκιμάστε το.
Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επιστροφής και υπάρχει και μια διαδικασία προστασίας από την ΕΕ.
Δοκιμάστε το, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα» τονίζει ο Oettinger, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την πιο δύσκολη περίπτωση από όλες τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο.
«Θεωρώ ότι τα διαρθρωτικά προγράμματα θα συνεχιστούν.
Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι θα ισχύει στην ΕΕ το 2050 ας πούμε, αλλά και για την επόμενη δεκαετία σίγουρα χρειαζόμαστε αυτά τα εργαλεία» τονίζει ο Oettinger, υπογραμμίζοντας πως η αναζήτηση νέων εσόδων αποτελεί πρόκληση.
Χθες σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο Oettinger είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα μισά της 12ετούς δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας που θα πρέπει να συνεχίσει καθώς στο τέλος θα τα καταφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης