Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500, τραπεζικές πιέσεις στον Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500, τραπεζικές πιέσεις στον Dow Jones
«Άλμα» άνω του 13% στις μετοχές της Netflix, πτώση 2,60% της μετοχής της Goldman Sachs
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (18/7/2017) η Wall Street, καθώς ένα ράλι στη μετοχή της Netflix ώθησε τον Nasdaq σε ιστορικό υψηλό, ενώ η μετοχή της Goldman Sachs άσκησε πιέσεις στον Dow Jones.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,25%, στις 21.574,73 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από την πτώση της μετοχής της Goldman Sachs (-2,60%).
Η αμερικανική τράπεζα ανέφερε μια απροσδόκητη άνοδο κερδών στα 1,631 δισ. δολ., ωστόσο, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από συναλλαγές ομολόγων «βούλιαξαν» κατά 40%, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Την ίδια ώρα, απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Bank of America (-0,50%), παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα ανέφερε κέρδη επίσης καλύτερα των προσδοκιών, καθώς δέχτηκε πιέσεις από μια απότομη πτώση στα έσοδα από συναλλαγές.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06%, στο ιστορικό υψηλό των 2.460,61 μονάδων.
Την ίδια ώρα, το «άλμα» άνω του 13% στις μετοχές της Netflix, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το β’ τρίμηνο του 2017 τη Δευτέρα (17/7), ώθησε τον Nasdaq κατά 0,47% υψηλότερα, στο ιστορικό υψηλό των 6.344,31 μονάδων.



Ώθηση στον Nasdaq προσέφερε και η άνοδος της μετοχής της Apple (+0,35%) για 8η συνεχόμενη ημέρα - το μεγαλύτερο σερί σε διάστημα περίπου 3 ετών.
Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν, ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να προωθήσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα.
Τη Δευτέρα, δύο ακόμη Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, οι Mike Lee και Jerry Moran, απέρριψαν το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την κατάργηση και αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).
Έτσι αυξήθηκαν στους 4 οι Ρεπουμπλικάνοι που αρνούνται να υποστηρίξουν στο νομοσχέδιο του Trump, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητα της διακυβέρνησής του να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
Το αμερικανικό δολάριο αντέδρασε με ευρεία πτώση, υποχωρώντας σε χαμηλό 10 μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενώ ακολούθησαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε στο 2,28%, ενώ του 2ετούς κινήθηκε γύρω στο 1,35%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο του 2017, λόγω περαιτέρω μείωσης του κόστους των πετρελαϊκών προϊόντων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, μετά από μια αναθεωρημένη άνοδο κατά 0,1% τον Μάιο.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης