Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Enterprise: Κανονικά οι αποζημιώσεις σε ασφαλιστικά συμβόλαια πριν την 27 Οκτωβρίου 2016

Enterprise: Κανονικά οι αποζημιώσεις σε ασφαλιστικά συμβόλαια πριν την 27 Οκτωβρίου 2016
Με ισχύ από τις 00:00 π.μ. της 27ης Οκτωβρίου 2016 όλα τα συμβόλαια αυτοκινήτων που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από την Εταιρεία έχουν ανακληθεί
Ο κ. Frederick White, εκκαθαριστής της εταιρείας «Enterprise Insurance Company plc» (εφεξής «η Εταιρεία») σύμφωνα με την Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Γιβραλτάρ ("το Δικαστήριο") με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2016, γνωστοποιεί ότι θα ισχύσουν οι αποζημιώσεις σε ασφαλιστικά συμβόλαια πριν την άνω ημερομηνία.
Ο κ. White διεξάγει την εκκαθάριση υπό την εποπτεία του Δικαστηρίου και της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (GFSC), της ρυθμιστικής αρχής για τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο Γιβραλτάρ.
Με ισχύ από τις 00:00 π.μ. της 27ης Οκτωβρίου 2016 όλα τα συμβόλαια αυτοκινήτων που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από την Εταιρεία έχουν ανακληθεί.
Αυτό σημαίνει πως από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα η Εταιρεία δεν είναι πλέον υπεύθυνη για υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συγκεκριμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Η αποποίηση της ευθύνης δεν επηρεάζει έγκυρες ασφαλιστικές αποζημιώσεις που μπορεί να προέκυψαν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πριν από την ημερομηνία αποποίησης.
Ενδεχόμενες ασφαλιστικές αποζημιώσεις πριν την εν λόγω ημερομηνία αποποίησης πρέπει να γνωστοποιηθούν στον εκκαθαριστή, στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παρακάτω.
Παρόλο που η Εταιρεία είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης και δεν είναι σε θέση να πληρώσει ασφαλιστικές αποζημιώσεις, ο εκκαθαριστής θα διαχειριστεί και θα εγκρίνει έγκυρες ασφαλιστικές αποζημιώσεις που αναγγέλθηκαν πριν την ημερομηνία αποποίησης ώστε να λάβουν μέρος στην εκκαθάριση οι δικαιούχοι των ασφαλιστικών απαιτήσεων.
Σε επόμενο στάδιο και ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία που θα δημιουργηθούν από την εκκαθάριση ενδέχεται ο εκκαθαριστής να είναι σε θέση να πληρώσει τους δικαιούχους των έγκυρων ασφαλιστικών απαιτήσεων που εγκρίθηκαν ή των απαιτήσεων που προέκυψαν πριν την ημερομηνία αποποίησης αλλά αναγγέλθηκαν μεταγενέστερα.
Ανάλογα με την πληρότητα των προϋποθέσεων, οι δικαιούχοι ασφαλιστικών απαιτήσεων ενδέχεται να μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Ο Εκκαθαριστής και η ομάδα υποστήριξής του θα βοηθήσουν αυτή τη διαδικασία με την παροχή πληροφοριών στο Επικουρικό Ταμείο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι και οι συνεργάτες της Εταιρείας μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: greececlaims@eigplc.com Mε ταχυδρομική επιστολή στην διεύθυνση: T.Θ.: PR 79102, Π. Φάληρο Στο τηλέφωνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-15:00: 0030 210 94 299 27

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης