Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 13,7% για το bitcoin με ώθηση από την… Goldman Sachs – Ξεπέρασε τα 2.600 δολάρια

Ράλι 13,7% για το bitcoin με ώθηση από την… Goldman Sachs – Ξεπέρασε τα 2.600 δολάρια
Η περιοχή των 1.856 δολαρίων έως τα 1.790 δολ. έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως σημαντική στήριξη
Κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 13,7% καταγράφει –περί τις 16:55– ο «βασιλιάς» των ψηφιακών νομισμάτων, το bitcoin, ξεπερνώντας εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 2.500 δολαρίων, βρισκόμενα στα 2.608,7 δολάρια.
Σημαντικό ρόλο στην αντιστροφή του κλίματος έπαιξε και η σημερινή εκτίμηση της Goldman Sachs τo bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει τα επίπεδα των 3.000 δολαρίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, η περιοχή των 1.856 δολαρίων έως τα 1.790 δολ. έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως σημαντική στήριξη.
«Συνολικά, η ισορροπία των σημάτων φαίνεται να αλλάζει προς ένα πιο θετικό τόνο» αναφέρουν οι αναλυτές.
Το bitcoin έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 20% από το χαμηλό της 17ης Ιουλίου και πλέον διαπραγματεύεται κοντά στα 2.285 δολάρια.
Όσον αφορά στο μέχρι που μπορεί να φτάσει από εδώ, οι αναλυτές της αμερικανικές τράπεζες αναμένουν ακόμα μία άνοδο σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, τονίζοντας ότι το επόμενο τεστ θα είναι στα 2.988 δολάρια και έπειτα από αυτό θα μπορούσε να φτάσει στα 3.691 δολάρια.

Κεφαλαιοποίηση ψηφιακών νομισμάτων

  


Πως δημιουργείται όμως ένα ψηφιακό νόμισμα;
Σε ό,τι αφορά στο bitcoin, κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυό του, αφού ελεχθεί για την εγκυρότητά της, στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε ένα μπλοκ μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ελεγθεί.
Ανά λίγα λεπτά δημιουργείται και ένα νέο μπλοκ για να φιλοξενήσει τις εν λόγω συναλλαγές, το οποίο μπλοκ σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας μία «αλυσίδα των μπλοκ» (block chain).
Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου μπλοκ με τα προηγούμενα και, μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου, τότε δημιουργείται το νέο μπλοκ μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό νέων bitcoins, τα οποία και θα αποδοθούν σε αυτόν ή αυτούς που βρήκαν τη λύση.
Η δυσκολία του γρίφου τροποποιείται κάθε φορά αυτόματα από το δίκτυο, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να βρουν τη λύση.
Η παραπάνω διαδικασία ονομάζεται «mining», ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων.
Ο ρυθμός δημιουργίας των bitcoins δεν εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση, ούτε από τη βούληση κάποιου κράτους ή μίας εποπτικής αρχής, κάτι που του χαρίζει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» σε περιόδους κρίσης -οικονομικής φύσης.
Ωστόσο, για να βρει κάποιος τη λύση, χρησιμοποιώντας έναν κοινό υπολογιστή θα χρειαστούν πολλοί μήνες, καθώς απαιτείται τεράστια επεξεργαστική ισχύ.
Ως αποτέλεσμα, είναι ασύμφορη η χρήση ενός τυπικού υπολογιστή, λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας ενέργειας που θα καταναλωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης