Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

To Corallia, το Reload Greece και η αναστροφή του brain drain

To Corallia, το Reload Greece και η αναστροφή του brain drain
Η Pushme bikes έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροδότησης για ποδήλατα, το οποίο παρέχει έως και 30% μείωση στην κόπωση του ποδηλάτη και αυξημένη αντοχή στις μακρινές και ανηφορικές διαδρομές
Το Corallia έχοντας ως κύριο άξονα δράσης από την ίδρυσή του έως σήμερα, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, και έχοντας σκοπό να συμβάλει στην αντιστροφή της «διαρροής εγκεφάλων» από την χώρα μας, συμμετείχε ως υποστηρικτής στο Young Entrepreneurs’ Programme του Reload Greece, προσφέροντας το βραβείο «Innovation Tour in Greece» στην startup Pushme bikes.
Η Pushme bikes έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροδότησης για ποδήλατα, το οποίο παρέχει έως και 30% μείωση στην κόπωση του ποδηλάτη και αυξημένη αντοχή στις μακρινές και ανηφορικές διαδρομές.
Το Innovation Tour in Greece, έχει ως στόχο μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας να διασυνδέσει μια επιχειρηματική ομάδα με την ελληνική αγορά, φέρνοντας τους σε επαφή με εν δυνάμει συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες καθώς επίσης και με το ελληνικό οικοσύστημα των startups, δημόσιους φορείς, επενδυτικά σχήματα και επιχειρηματικούς αγγέλους, συμβάλλοντας στην εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη χώρα μας.
O Γιώργος Καλλίγερος και ο Dan Keene, ιδρυτές της Pushme bikes στο Λονδίνο σημείωσαν αναφορικά με την εμπειρία που βίωσαν κατά τη διάρκεια του «Innovation Tour in Greece»:
«H διάκρισή μας στο πρόγραμμα του Reload Greece και το Corallia μας έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα και να πάρουμε μια γεύση της startup σκηνής στην Αθήνα.
Συναντηθήκαμε και δικτυωθήκαμε με πολυάριθμες ελληνικές τεχνολογικές startup εταιρείες, παρουσιάσαμε την επιχειρηματική μας ιδέα σε Venture Capitals και αναπτύξαμε σχέσεις με παραγωγικούς φορείς και τοπικές αρχές.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι διαπιστώσαμε το άφθονο ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα, την αποδοτική έρευνα και παραγωγή που υλοποιείται στην Ελλάδα και την προθυμία του ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος να διασυνδεθεί με τις διεθνείς αγορές.
To «Innovation Tour in Greece» αποτέλεσε ένα θετικό κίνητρο για την εκκίνηση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στην Ελλάδα και ευελπιστούμε το προσεχές διάστημα να ιδρύσουμε θυγατρική και να προσλάβουμε τους πρώτους μας συνεργάτες στην Αθήνα».
Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη επαναπατρισμού του νέου ταλαντούχου επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού τονίζοντας:
«Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν στις επιστήμες, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα να ανθίσουν και πάλι στην Ελλάδα και στην αντιστροφή διαρροής πνευματικού κεφαλαίου από τη χώρα.
Το Corallia θα συνεχίζει να εργάζεται εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση υποστηρίζοντας φορείς με το ίδιο όραμα, όπως το Reload Greece».
Η κα. Έφη Κυρτάτα, CEO του Reload Greece, ανέφερε:
«Πιστεύουμε ότι το κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές διεθνώς.
Παρέχουμε επίσης μια πλατφόρμα για όσους έχουν απομείνει για να διοχετεύσουν την τεχνογνωσία πίσω στην Ελλάδα.
Το Reload Greece Challenge17 συγκέντρωσε 10 ομάδες από διαφορετικές βιομηχανίες με επιχειρήσεις που έχουν έναν «παράγοντα Reload Greece», έναν τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεισφέρουν στη χώρα.
Το Reload Greece δημιουργεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών και η φετινή απέδειξε ότι αυτή η νέα γενιά έχει την τάση, τη δέσμευση και την επιμονή να εργαστεί εξαιρετικά σκληρά.
Όλοι συμμετέχοντες απέδειξαν ότι οι ενέργειές τους «μιλούν» πιο δυνατά από τα λόγια και αποτελούν μέρος της γενιάς που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pushme bikes μετά τη νίκη της στο RG Young Entrepreneurs Program διακρίθηκε και στο πρόγραμμα επιτάχυνσης RG Challenge17, κατακτώντας το Βραβείο Κοινού και αποκτώντας πρόσβαση σε οικονομική ενίσχυση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης και ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης