Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Τα αραβικά κράτη πρέπει να άρουν το χερσαίο εμπάργκο κατά του Κατάρ

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Τα αραβικά κράτη πρέπει να άρουν το χερσαίο εμπάργκο κατά του Κατάρ
Ικανοποίηση των ΗΠΑ για την προσπάθεια του Κατάρ να εφαρμόσει συμφωνία για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας
Την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την προσπάθεια που καταβάλλει το Κατάρ για να εφαρμόσει μια συμφωνία που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, εξέφρασε σήμερα (21/7/2017) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, ενώ κάλεσε τις αραβικές χώρες να άρουν το «χερσαίο εμπάργκο» που έχουν επιβάλει στην Ντόχα.
Ο Tillerson επισκέφτηκε χώρες του Κόλπου την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να τις πείσει να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της χειρότερης περιφερειακής διαμάχης εδώ και χρόνια, αλλά έφυγε χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαμάχη θα επιλυθεί σύντομα.
«Είναι πολύ αποφασιστικοί στην εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας, έτσι νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλουν», δήλωσε ο Tillerson στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, Yusuf bin Alawi bin Abdullah, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος επέβαλαν τον περασμένο μήνα κυρώσεις στο Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι χρηματοδοτεί ακραίες οργανώσεις και ότι συμμαχεί με το Ιράν.
«Ελπίζω πως οι τέσσερις χώρες θα σκεφθούν ως ένδειξη καλής πίστης την άρση αυτού του χερσαίου αποκλεισμού που έχει πραγματικά τις περισσότερο, πιστεύω, αρνητικές συνέπειες στον λαό του Κατάρ», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης