Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Απαραίτητη η επίλυση της κρίσης στο Κατάρ και η επιστροφή της ομαλότητας στον Κόλπο

Mogherini (ΕΕ): Απαραίτητη η επίλυση της κρίσης στο Κατάρ και η επιστροφή της ομαλότητας στον Κόλπο
Η επικεφαλής της Ευρωπαικής διπλωματίας μεταβαίνει στο Κουβέιτ καθώς η χώρα έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη ντόχα και τις 4 αραβικές χώρες
Στο Κουβέιτ, θα βρεθεί σήμερα (23/7) η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας F. Mogherini σε μια προσπάθεια επίλυσης της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Κατάρ και τεσσάρων αραβικών χωρών που το κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.
Η Ευρωπαία πολιτικός είχε προαναγγείλει την επίσκεψη της στο Κουβέιτ, μια χώρα που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κρίση ανάμεσα στις χώρες του κόλπου ξέσπασε στις αρχές Ιουνίου όταν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία τους με το Κατάρ.
Οι τέσσερις χώρες κατηγόρησαν το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.
Το Κουβέιτ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης, παρέδωσε στην Ντόχα το τελεσίγραφο των τεσσάρων αραβικών χωρών όμως το Κατάρ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα 13 αιτήματα που του έθεσαν.
Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Αιτήματα που απέρριψε αμέσως το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης