Τελευταία Νέα
Διεθνή

Journal du Dimanche: Πτώση ρεκόρ της δημοτικότητας Macron κατά 10% σε 3 μήνες - Πίσω και από τον Hollande

Journal du Dimanche: Πτώση ρεκόρ της δημοτικότητας Macron κατά 10% σε 3 μήνες - Πίσω και από τον Hollande
Είναι η μεγαλύτερη πτώση της δημοτικότητας γάλλου προέδρου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του, με εξαίρεση την περίπτωση του Jacques Chirac το 1995
Σημαντική πτώση της δημοτικότητάς του κατά 10% βλέπει στους πρώτους 3 μήνες της προεδρίας του ο γάλλος πρόεδρος Em Macron σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της δημοτικότητας γάλλου προέδρου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του, με εξαίρεση την περίπτωση του Jacques Chirac το 1995 όταν η δημοτικότητά του μειώθηκε κατά 15%.
Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εφημερίδα δείχνει ότι η δημοτικότητα Macron έπεσε μέσα σε ένα μόλις μήνα στο 54% από 64% τον Ιούνιο αν και θεωρείται υψηλή συγκριτικά με πολλούς προκατόχους του όπως ο Francois Mitterand το 1981 που η δημοτικότητά του ήταν στο 48%.
Ωστόσο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πολύ μεγαλύτερη ήταν η δημοτικότητα του Francois Holland στο 56% τον Ιούλιο του 2012 και του Nicolas Sarkozy που έφτασε τον Ιούλιο του 2007 στο 66%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης