Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Συνεχίζεται η ανάπτυξη την Ευρωζώνη, με «χείρα βοηθείας» από την ΕΚΤ

BlackRock: Συνεχίζεται η ανάπτυξη την Ευρωζώνη, με «χείρα βοηθείας» από την ΕΚΤ
Μία πρόωρη συρρίκνωση του QE θα μπορούσε να βλάψει τις προσδοκίες για τα επίπεδα πληθωρισμού, ενώ θα οδηγήσει και σε μειωμένη ανάπτυξης στις ασθενέστερες περιφερειακές χώρες
Η ευρωπαϊκή οικονομία απολαμβάνει μια κυκλική ανοδική πορεία, υποστηριζόμενη από τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει σε έκθεσή της η BlackRock, επικαλούμενη επίσης και την ανάκαμψη στις δύο ηγέτιδες χώρες, τη Γερμανία και η Γαλλία.
Το κόμμα του Emmanuel Macron έχει κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δίνοντας στον Γάλλο Πρόεδρο τη δυνατότητα να περάσει τις εργασιακές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις, για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης.
Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel θα κερδίσει μια τέταρτη θητεία τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σε ό,τι αφορά ειδικά στην Ε.Κ.Τ., η BlackRock (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 τρισ. δολαρίων) θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πριν από το προγραμματισμένο.
Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί βασική υπόθεση - αλλά ο κίνδυνος υπάρχει.
Οι αγορές ομολόγων από την Ε.Κ.Τ. βρίσκονται σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα από το 2015, με την κεντρική τράπεζα να εξαγοράζει το χρέος κάθε κράτους - μέλους της ευρωζώνης κατ 'αναλογία προς το μέγεθός του.
Μία πρόωρη συρρίκνωση (tapering) του QE, σχολιάζει η BlackRock, θα μπορούσε να βλάψει τις προσδοκίες για τα επίπεδα πληθωρισμού, ενώ θα οδηγήσει και σε μειωμένη ανάπτυξης στις ασθενέστερες περιφερειακές χώρες.
Τέλος, η BlackRock κάνει λόγο για «ηρεμία» ή αλλιώς τη χαμηλή μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές, σχολιάζοντας πως μπορεί να είναι προπομπός μίας μικρής διάρκειας κρίσης.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης